spadek czy wnuki tez dziedziczą?

• Autor wątku Autor wątku jggorana49tanka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jggorana49tanka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
jestem jedynym spadkobiercą nieżyjącego taty,mój dziadek zostawil po śmierci dobry kawał ziemi,czy jeżeli mój tata zrzekł się swojej części na rzecz babci czyli swojej matki to czy ja jako córka pełnoletnia nie powinnam wtedy też być wzięta pod uwagę?

siostra mojego ojca twierdzi ,że odbyla się sprawa (nie chce mi powiedziec w którym roku)na której wszyscy tzn.rodzeństwo mojego ojca zrzekli się ziemi po dziadku na rzecz mojej babci i jak twierdzi moja ciotka babcia mogła porozdzielać i posprzedawać wszystko według swojego uznania.(tzn.prawie wszystko zagarneła moja ciotka .Mi obecnie zostały w spadku po tacie długi rzędu kilku tysięcy.

te długi po mnie przejdą na moje dzieci bo w porę nie zrzekłam się spadku ,dlatego nie rozumiem czemu mnie nikt nie pytał czy zrzekam się spadku po dziadku,tylko babcia wszystko spieniężyła.Coś mi się wydaje ,że moja ciotka coś kreci bo bardzo nie chce żebym grzebała w tych sprawach poradziła mi żebym w sadzie opowiedziała przed wierzycielami mojego taty moją historię tzn.że jestem bezrobotna,bezdomna i mam troje dzieci.Bardzo proszę napiszcie mi jak to wszystko wygląda w oczach osoby nie zainteresowanej.

Powrót