S
samo9
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam, ostatnio dostałam wraz z bratem list z kancelarii HPT Puniewska Waszczyńska, w którym było napisane, że kancelaria przetrzymuje moje dane w celu dochodzenia wierzytelności z tytułu zobowiązania zaciągniętego przez Panią X. Dzwoniąc do kancelarii dowiedziałam się, że na podstawie danych zdobytych z MSW dział personalizacji danych kancelaria twierdzi, iż jestem spadkobierczynią długu zaciągniętego przez Panią X w KASA Stefczyka. W niedługim czasie otrzymałam listownie kopię umowy kredytowej tej Pani, z którą nie mam żadnych konotacji rodzinnych oraz przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Chcąc dowiedzieć się czegoś więcej, odszukałam rodzinę Pani X i poinformowano mnie, że zaszła zbieżność nazwisk ojca Pani X i mojego dziadka. Zastanawia mnie jednak to skąd w takim razie kancelaria uzyskała takie dane i co mogę dalej z tą sprawą zrobić ponieważ mimo moich wyjaśnień chcą dalej dochodzić tych należności.
Proszę o pomoc.
Chcąc dowiedzieć się czegoś więcej, odszukałam rodzinę Pani X i poinformowano mnie, że zaszła zbieżność nazwisk ojca Pani X i mojego dziadka. Zastanawia mnie jednak to skąd w takim razie kancelaria uzyskała takie dane i co mogę dalej z tą sprawą zrobić ponieważ mimo moich wyjaśnień chcą dalej dochodzić tych należności.
Proszę o pomoc.