M
mariusz1221
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam.Mam kilka pytań.
Babcia z dziadkiem posiadali domek i podwórko małe.Rok temu zmarła babcia.Po jej śmierci zamieszkałem z dziadkiem.Opiekowałem się nim i pomagałem we wszystkim.Dziadek po śmierci babci napisał testament a w nim wszystko zapisał na mnie-czyli wnuczka.Jestem pełnoletni. Dziadek nie tak dawno zmarł i się zaczęło. Dziadek z babcią mieli 3 synów,gdzie jeden to mój tata.Jeden z wujków nic nie chce i wszystkiego sie zrzeka jak równierz mój tata. Ale 3 syn czyli mój 2 wujek nic się nie zrzeka.Zaznaczam ze testament jest na mnie
-jak jest dzielony majątek po smierci babci, a gdy dziadek zyje?
-jak jest dzielony taki majatek co do podzialu i wyliczenia zachowku?
-czy ten wujek co nie chce sie zrzec ma prawo do 1/3 majatku po babci?
-czy moze do calosci?
prosze o pomoc.
Papiery do sadu już złożyłem,czekam na sprawę.
-
Babcia z dziadkiem posiadali domek i podwórko małe.Rok temu zmarła babcia.Po jej śmierci zamieszkałem z dziadkiem.Opiekowałem się nim i pomagałem we wszystkim.Dziadek po śmierci babci napisał testament a w nim wszystko zapisał na mnie-czyli wnuczka.Jestem pełnoletni. Dziadek nie tak dawno zmarł i się zaczęło. Dziadek z babcią mieli 3 synów,gdzie jeden to mój tata.Jeden z wujków nic nie chce i wszystkiego sie zrzeka jak równierz mój tata. Ale 3 syn czyli mój 2 wujek nic się nie zrzeka.Zaznaczam ze testament jest na mnie
-jak jest dzielony majątek po smierci babci, a gdy dziadek zyje?
-jak jest dzielony taki majatek co do podzialu i wyliczenia zachowku?
-czy ten wujek co nie chce sie zrzec ma prawo do 1/3 majatku po babci?
-czy moze do calosci?
prosze o pomoc.
Papiery do sadu już złożyłem,czekam na sprawę.
-