S
slaw.n
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 106
Witam,w 2007 roku została przeprowadzona sprawa sądowa o nabyciu spadku czyli ja i troje dzieci,córka i dwóch synów.Jestem rolnikiem i po ukończeniu 55 lat chciałam przejść na rentę strukturalną to jest w 2008 roku,żeby ją otrzymywać muszę przepisać gospodarstwo na syna który uczył się w tym kierunku lecz w naszej rodzinie nie ma zgodnego podziału spadku którego przepis miał się odbyć u notariusza gdzie nie stawiła się córka i do dziś sprawa jest nie rozwiązana!Córka nie chce iść na żaden kompromis choć gospodarstwo rolne jest bardzo małe 9 hektarów i było bardzo podupadłe za życia męża alkoholika zostało doprowadzone do stanu normalnego funkcjonowania czyli (wyremontowany cały dom wewnątrz i na zewnątrz i budynki gospodarcze doprowadzenie ziemi rolnej do pełnej kultury) gospodarstwo prowadziłem i prowadzę je z dwoma synami.Mąż zmarł w 2003 roku a córka wyszła za mąż i wyprowadziła się na swoje w 1998 roku dodam że po wyprowadzeniu się nie pomagała nam w żaden sposób a teraz chce nas zrujnować bo stwierdziła że mam jej dać tyle ile sąd zasądził a mnie na to nie stać albo dzielić takie małe gospodarstwo!Co mam zrobić z tą sprawą proszę o pomoc.