K
kszo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam!
Mója sytuacja jest nastepujaca:
sklad rodziny 2 synow i żona
Mój tata zmarł pozostawiając po sobie pieniądze na kontach ( nikt nie jest upoważniony) dom, oraz ziemię, ciągnik, oraz 2 samochody. Wszystko stało na ojca. Tata miał również córke z pierwszego małżeństwa, nie wiem jednak kim jest dana osoba, czy idąc do sądu muszę informować o tej osobie skoro nie wiem jak ona się nawet nazywa?
Tata nie utrzymywał od ponad 10 lat kontaktów z nią , dzis jst dorosla.
Czy mam obowiązek zawiadomić ja o śmierci ojca?
2. Jeśli mój brat nie bedzie chciał przyjąc spadku na siebie to jak to zrobic żeby uniknąć zbędnych opłat ?
3. Co zrobić z samochodem jeśli 30 kwietnia skończy się przegląd jednego samochodu a nie ma już miejsca na pieczątkę?
Pozdrawiam , mam nadzieje, że uda mi się znaleźć tu pomoc !
Z góry dziekuje
Mója sytuacja jest nastepujaca:
sklad rodziny 2 synow i żona
Mój tata zmarł pozostawiając po sobie pieniądze na kontach ( nikt nie jest upoważniony) dom, oraz ziemię, ciągnik, oraz 2 samochody. Wszystko stało na ojca. Tata miał również córke z pierwszego małżeństwa, nie wiem jednak kim jest dana osoba, czy idąc do sądu muszę informować o tej osobie skoro nie wiem jak ona się nawet nazywa?
Tata nie utrzymywał od ponad 10 lat kontaktów z nią , dzis jst dorosla.
Czy mam obowiązek zawiadomić ja o śmierci ojca?
2. Jeśli mój brat nie bedzie chciał przyjąc spadku na siebie to jak to zrobic żeby uniknąć zbędnych opłat ?
3. Co zrobić z samochodem jeśli 30 kwietnia skończy się przegląd jednego samochodu a nie ma już miejsca na pieczątkę?
Pozdrawiam , mam nadzieje, że uda mi się znaleźć tu pomoc !
Z góry dziekuje