Spadek po tacie

• Autor wątku Autor wątku nero290
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nero290

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam. Przed chwila wróciłem z sądu co do spadku po śmierci taty z tego co zrozumiałem sędzia pytał mamy czy spadek ma być na brata i siostrę mama potwierdziła takie mam wrażenie,nie zrozumiałem do końca jak by to mama decydowała o spadku jeśli tata przepisał spadek bratu i siostrze to wzywano by mnie do sądu i pytano czy się zgadzam czy mam coś przeciwko,powiedziałem że się nie zgadzam z oczywistych powodów i chodzi tu o spadek w w wysokości
700,000zl

Siostra z mamą twierdzą że tak tylko po co to wezwanie do sądu i pytanie sędziego czy się zgadzam

A co się działo na rozprawie? O co pytał sędzia? Było otwarcie i ogłoszenie testamentu?

Właściwie nie wiele zapytał brata czy się zgadza siostrę i mnie ja odpowiedziałem że nie bo spadek miał by być na siostrę i brata nie było teraz drugiej siostry bo jest w UK nie wiem jak to będzie bo ona nie chce podać miejsca zamieszkania a sędzia chyba tego wymaga żeby dostarczyć jej pismo i powiedział że może brać udział w wideo konferencji ogłoszenia testamentu nie było z powodu siostry jeśli jest tak jak mówią że jestem wydziedziczony po co ja mam być na sprawie i po co te pytanie czy się zgadzam na to że siostra z bratem biorą wszystko przynajmniej ja tak to odbieram termin został przełożony
o dwa tygodnie siostra nie poda miejsca zamieszkania nawet ja nie wiem gdzie mieszka

Odświeżam temat ponowna rozprawa ma się odbyć 18 października z siostrą która jest w UK poprzez wideo konferencje która również się nie zgadza mamy ku temu powody a ta siostrą co chce zagarnąć z bratem wszystko kompletnie miała go gdzieś poza dowozem alkoholu do końca był czynnym alkoholikiem a brat mieszka daleko stąd nie wiele się interesował co z ojcem ta ja i i moja siostra która jest obecnie w UK opiekowaliśmy się nim i matka w wolnej chwili trudno mi uwierzyć że wydziedziczył nas jeśli tak zrobił bo został w jakiś sposób zmuszony czy przekupiony wódka czy należy mi się jakieś spadkowe

Powrót