A
avanti
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Moj tata przez wiele lat byl osoba bezdomna. 3 lata temu moj kontakt z ojcem urwal sie definitywnie i zglosilam Jego zaginiecie na policji. Po dwoch tygodniach zadzwonili do mnie z powidomieniem iz zostalo znalezione cialo ktore prawdopodobnie nalezalo do mojego ojca...niestety cialo bylo w zaawansowanym rozkladzie i nie moglam golym okiem ocenic czy to rzeczywiscie tata. Przez kolejne miesiace toczylo sie postepowanie w celu ustalenia danych denata do tych celow zostal ode mnie pobrany material genetyczmny do badan Dna. Niestety wyniki nie potwierdzily ani nie wykluczyly iz byl to moj ojciec. I teraz mam pytanie czy w przypadku kiedy jest zgloszenie ze osoba zaginela a jest podejrzenie ze niezyje czy ja jako corka moge dziedziczyc spadek po ojcu. Dodam ze rodzice wiele lat sa po rozwodzie. Slyszalam ze mozna zalozyc sprawe w sadzie o ustalenie kuratora dla zaginionej osoby i taka osoba zarzadza jego majatkiem. Czy jest to prawda i ewentualnie w jakiej formie mam napisac podanie do sadu??? Z gory dziekuje za odpowiedz.