E
eSbe11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam, mam pytanie zwiazane ze spadkiem po moim ojcu ktory zmarl 3lata temu. Po ojcu zostal samochod ktory jest warty gdzies w granicach 1.5k. Ja jestem juz pelnoletni moj brat i siostra rowniez , natomiast druga siostra jeszcze nie -ma teraz 15lat. Z tego co sie orientuje samochod jest "podzielony" na nas czworo, wiec kazdy ma do niego jakies prawo. Mam zasadnicze pytanie: czy jest mozliwosc sprzedania tego samochodu? Jesli tak, to jak to uczynic, by nie wejsc w konfikt z prawem? Podobno, moja najmlodsza siostra dostanie kuratora, ktory bedzie nadzorowal wydane pieniadze otrzymane ze sprzedazy samochodu? Czy mozemy wszyscy zrzec sie auta na rzecz naszej mamy? Tak by tylko i wylacznie ona byla prawnym wlascicielem auta, tak aby sprzedaz odbyla sie normalnie, bez zadnych przeszkod ? Nadmienie, iz samochod sie prawie rozsypuje wiec sprzedaz musi odbyc sie w jak najblizszym czasie. Czy gra jest warta w ogole zachodu? Ile takiue postepowania bedzie trwalo ? W jakim czasie moznaby to "zalatwic" ?
Z gory dziekuje za opdowiedz i Pozdrawiam
Z gory dziekuje za opdowiedz i Pozdrawiam