G
greg1974
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
W przyszłym tygodniu ja i moja siostra mamy sprawę o spadek po zmarłym Ojcu, który miął także córkę (naszą przyrodnią niepełnoletnią siostrę). Zostawił po sobie dwa mieszkania:
1/ pierwsze, w którym mieszkał z niepełnoletnią córką i konkubiną
2/ drugie, w którym kiedyś mieszkał z naszą Mamą i nami.
Trwa postęowanie spadkowe pierwszego z mieszkań, do którego należymy - kazde dziecko po 1/3. Ja i moja rodzona siostra chcemy się zrzec na rzecz naszej siostry przyrodniej swoich udziałów w tym mieszkaniu, pod warunkiem, że ona (przypominam jest niepełnoletnia) zrzeknie się 1/6 udziału do mieszkania, w którym mieszka moja mama (ojcu zgodnie z prawem należała sie połowa). Chcemy to zrobić zgodnie z literą prawa. Jak mamy najprościej rozwiązac ten problem?
1/ pierwsze, w którym mieszkał z niepełnoletnią córką i konkubiną
2/ drugie, w którym kiedyś mieszkał z naszą Mamą i nami.
Trwa postęowanie spadkowe pierwszego z mieszkań, do którego należymy - kazde dziecko po 1/3. Ja i moja rodzona siostra chcemy się zrzec na rzecz naszej siostry przyrodniej swoich udziałów w tym mieszkaniu, pod warunkiem, że ona (przypominam jest niepełnoletnia) zrzeknie się 1/6 udziału do mieszkania, w którym mieszka moja mama (ojcu zgodnie z prawem należała sie połowa). Chcemy to zrobić zgodnie z literą prawa. Jak mamy najprościej rozwiązac ten problem?