spadek w usa

• Autor wątku Autor wątku limo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

limo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! Od dluzszego czasu nurtuje mnie pewnien problem. Otoz moja sisotra jest obywatelka USA. Razem z byłym mezem maja dom i 5 dzieci. Niestety siostra jest po rozwodzie bo jej maz znalazl sobie nowa kobietę, której chodzilo wylacznie o zielona karte. Siostry byly mąż jest teraz ciężko chory. Czy jak umrze to polowe domu otrzyma siostra a druga ta nowa zona???? a co dzieci jego dostaną???? Ta cala sytuacja spowodowala ze sisotra tez nabawila sie choroby co bedzie jesli ona umrze wczesniej, czy caly ten dom zabierze ta kobieta? /??Zaznaczam,że szwagier nigdy nie interesowal sie domem ani dziecmi to siostra zapracowala na to wszytsko a majatek jest wspolny bo byli małżenstem.

Hm, nie podajesz czy po rozwodzie orzeczonym pomiędzy Twoją siostrą a jej byłym mężem doszło już np. do podziału majątku dorobkowego. Ponadto - mogą występować różnice w procedurach spadkowych w zalezności od stanu w którym byli małżonkowie mieszkali i to może determinować rozwiązanie tego problemu właściwe dla obowiązującego prawa stanowego.

Z tego co mi wiadomo to nie doszło do podziało majątku. A sytuacja ta dzieje sie w stanie New York. Słyszałam ze po rozwodzie rodziców dzieci nie otrzymują nic, czy to prawda???

Powrót