Spadek zapisany w testamencie

• Autor wątku Autor wątku Zdzisław 52
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zdzisław 52

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Zgodnie z ostatnią wolą Ciotki majątek w formie finansowej został zapisany w testamencie w równych częściach po 50% na moją żonę i jej brata. Ciotka zmarła w grudniu 2022 r w Stanie Floryda USA.
Powiernik radca prawny Stanu Floryda działając na podstawie Umowy Powierniczej TRUST do dnia dzisiejszego nie wykonał ostatniej woli Ciotki nie przekazał majątku. Powołując się na przepisy zgodnie ze Statutem stanu Floryda nr 736.
Po śmierci Ciotki. W kwietniu 2023 zmarła moja żona która miała otrzymać swój udział w spadku.
Żona ciężko chora w lutym 2023 r. zgodnie ze swoją wolą rozdysponowała swój udział w spadku który miała otrzymać po śmierci Ciotki. Dokonując zapisów w testamencie u notariusza.
Czy Powiernik Ciotki wykona jej ostatnią wolę. A jeżeli tak to komu powinien przekazać udziały finansowe. Czy te które wskazała żona w testamencie ponieważ przeżyła Ciotkę.
Czy te które wskazała Ciotka w Truście na wypadek gdyby moja żona zmarła wcześniej od Ciotki.
Teraz nie żyje i Ciotka i moja żona. Na jakie konta powinien przekazać udziały w spadku Powiernik
Jakie będą wyznaczone progi podatkowe. Czy nie trzeba będzie przeprowadzić postępowania sądowego.
Może ktoś wyjaśni, podpowie

Powrót