Spadek

• Autor wątku Autor wątku Mayones84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mayones84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Mam nastepujący problem. Chcę zakupic nieruchomosc włascicielem wg. wpisu do KW jest osoba która od 30 lat nie zyje, miała dwoje potomstwa, corka ktora nigdy nie byla w polsce i nie ma z nia zadnego kontaktu oraz syn ktory ma meldunek na tej nieruchomosci. Sprawa spadkowa sie nie odbyla. Syn chce sprzedac! Pytanie mam nastepujące Czy mozna przeprowadzic sprawe spadkowa bez udziału jego siostry (bez jej zrzeczenia) nadmieniam ze nie ma z nia kontaktu od 1970 roku, tak zeby jej brat mogl ja sprzedac. Proszę o ewentualne porady
Powrót do góry Zobacz profil autora Wyślij email do autora

tak, trzeba poprosić Sąd o ustanowienie kuratora dla nieznanego z miejsca pobytu uczestnika.

tzn? co ten kurator zrobi
Myslalem tez o przejeciu przez syna wlasnosci przez zasiedzenie?

Jeśli syn ma chęć przejąć nieruchomość przez zasiedzenie, to ma podstawy. Ale to on musi z tym wystąpić (a nie Ty).

Wiem ze to on musi z tym wystapic, chodzi o to ze razem sie zastanawiamy co zrobic. Rozumiem ze jak przejmie prawo przez zasiedzenie to tylko on bedzie mial akt wlasnosci? Tzn bedzie jedynym wlascicielem?

A jak dokladnie sprawa wyglada z tym kuratorem. Co on ma na celu? Czy wtedy trzeba splacic tą osobe ktora reprezentuje

Powrót