Spadek

• Autor wątku Autor wątku virus32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

virus32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.Mam taki mały problem dotyczący odziedziczenia mieszkania po rodzicach.Mam dwie siostry mieszkające na swoich mieszkaniach a ja mieszkam dalej z rodzicami.W testamencie mieszkanie będzie przypisane dla mnie.Jedna z sióstr zrzeknie się majątku na moją korzyść a druga zaczyna coś kręcić.Co można zrobić w takiej sytuacji by uniknąć wypłaty zadość uczynienia w postaci finansowej,bo z tego co się orientuje wydziedziczenie raczej nie wchodzi w rachubę bo muszą być spełnione określone warunki do wydziedziczenia.

Witam.W kwestii majątku jeżeli siostra moja zamieszkuje w mieszkaniu Ś.P. BABCI matki mojego ojca i mieszkanie to należy do A D M to czy to mieszkanie nie stanowi majątku ojca który też powinien zostać podzielony w końcu jest to majątek rodzinny?

Mam jeszcze jedno pytanie ,jak wygląda kwestia wydziedziczenia mojej siostry przez rodziców ?Chodzi o to jak to formalnie wygląda ,czy odbywa się jakaś sprawa sądowa czy to może jest załatwiane tylko u notariusza przez moich rodziców i głównego spadkobierce w tym przypadku mnie lub też przy obecności wszystkich zainteresowanych?

Ostatnia edycja:
Powrót