Spadek

• Autor wątku Autor wątku Koga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Koga

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam dreczy mnie pewna kwestia prawna
Jezeli dom i posiadlosc jest przepisana na ojca , zalozmy ze ginie smiercia tragiczna nie pozostawiajac testametu to kto przejmuje dom , posiadlosc i caly majątek ?
rodzice umarli
siostra ktora juz nie mieszka razem z nim ( dom parter + 2 pietra dawniej mieszkaly tu jakby 3 pokolenia )
syn nie pelnoletni 16 lat

nie moglem tego znalezc w internecie

To tylko pytanie , zeby nie bylo ze rozwazam zamach na ojca

A można napisać normalnie, zrozumiale? Czyja siostra, czyj ojciec?
Pytania należy zadawać zrozumiale.
NB. Nawiasem mówiąc, spadkobierca, który się przyczynił do śmierci spadkodawcy uznawany jest za spadkobiorcę niegodnego i spadku po ofiarze nie dostaje.

Koga napisał:
Witam dreczy mnie pewna kwestia prawna
Jezeli dom i posiadlosc jest przepisana na ojca , zalozmy ze ginie smiercia tragiczna nie pozostawiajac testametu to kto przejmuje dom , posiadlosc i caly majątek ?
rodzice umarli
siostra ktora juz nie mieszka razem z nim ( dom parter + 2 pietra dawniej mieszkaly tu jakby 3 pokolenia )
syn nie pelnoletni 16 lat

nie moglem tego znalezc w internecie

To tylko pytanie , zeby nie bylo ze rozwazam zamach na ojca

omg , ja 16 latek , np kiedy by moj ojciec zmarl to kto dostanie spadek jak by nie bylo testamentu ? moj ojciec ma jeszcze siostre pasi ?

To wszystko jest dokładnie opisane w kodeksie cywilnym.

Koga napisał:
moj ojciec ma jeszcze siostre pasi ?

Dziwne imię tej siostry. Przyznać trzeba, że i świat wokół nas pełen jest niespodzianek. Pani ojciec nim zginie tragicznie, wpłynie na siostrę, aby zmieniła imię. Może jej lepiej przypasi.

Powrót