K
kasia1979
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Mam pytanie,być może ktoś z Państwa poratuje mnie poradą: Mieszkamy z narzeczonym w jego domu rodzinnym wraz z jego ojcem i starsza siostrą. Sytuacja jest beznadziejna ponieważ nikt do końca nie wie jakie mamay prawa. 15 lat temu zmarła mama mojego narzeczonego. Wówczas jego starszy brat i ojciec zrzekli się swojej części zachówku po matce i żonie na rzecz siostry a mama kiedy jeszcze żyła przepisała swoją część majątku na córkę (przepraszam za małe nieścisłości ale samam wiem tyle ile pisze). Dom jest więc - tak myślęwłasnością siostry mojego narzeczonego. Nie wiem zatem jak to się stało że on nie otrzymał nic po zmarłej matce (czy prawdą jest że o zachówek po rodzicach może wystąpiś najdalej do 3 lat po osiągnięciu wieku dojrzałości???)w chwili śmierci matki mój narzeczony miał 13 lat. obecnie jego ojciec żyje w przekonaniu że dom jest siostry. Prosze mi odpowiedzieć jak wygląda kwestia takiego rozwiązania sprawy czydziecko może nie otrzymać nic po rodzicach i czy siostra mojego narzeczonego może nappoprostu któregoś dnia wystawić walizki za dzrzwi? co robić?