Spadek

• Autor wątku Autor wątku adgj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adgj

Zbanowany
Odpowiedzi
27
Wiatm

Mam taki problem chcemy teraz zrobić porerząde z ziemia a sprawa ma się tak do podziału jest 13 arów które należały do mojej mamy i ojca. 20 lat temu zmarł ojciec (zostawił żonę i 5 dzieci łącznie ze mną) 10 lat temu zmarł mój brat (zostawił żonę i 2 dzieci z pierwszego małżeństwa) 3 lata temu zmarła matka. Z dziećmi zmarłego brata nie mamy kontaktu wiemy że jedno z nich wyjechało zagranice. Nie wiem od czego mam zacząć by załatwić ten temat. Proszę o rade

Domyslam się że testamentu nie było. No wiec tak:
Wniosek do sądu o stwierdzenie nabycia spadku - załączniki: odpisy aktów zgonu rodziców i brata, akty urodzenia i adresy wszystkich spadkobierców , odpis z KW.
Co to za ziemia? Rolnicza, pod zabudowę?

Testamentu nie było, a działka jest rolna (puki co) na której znajdują się słupy energetyczne problem tkwi z dziećmi brata gdyż po śmierci jego pierwszej żony dzieci zabrała jego teściowa i od tej pory kontakt znikł (negatywnie nastawiła dziewczyny do nas) w sumie problem tkwi z bratanicami jak to wszystko załatwić jak nie ma się pojęcia co z nimi jak wspomniałem wiem tyle że jedna znich mieszka zagranicą a one raczej też są spadkobiercami

Powrót