Spamowanie mejla,gg i telefonu + groźby

• Autor wątku Autor wątku LdzW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LdzW

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Wybaczcie,ale szukałem o tym i nie mogłem znaleźć. Jeżeli jednak gdzieś jest to napisane proszę mi pokazać.

Mianowicie.
Sprawa wyglada następująco, na pewnym portalu fotograficznym zwróciłem uwagę użytkownikowi,że powtórne dodawanie zdjęci,które zostało wyrzucone jest nie zgodne z regulaminem.
Jako ripostę od użytkownika otrzymałem groźby i wulgaryzmy pod moim adresem w prywatnych wiadomościach (mogę skopiować), po tym wydarzeniu napisałem do moderatora o zablokowanie użytkownika,bo mnie obraża i wyklina.
Następnego dnia otrzymałem wiadomość na gg,że mam przesrane i że życzy mi miłego czytanie email (też mogę skopiować).
zobaczyłem jego opis gdzie było napisane:
"zemsta jest słodka :)

zadalismy wrogowi już 59600 obrażeń! zostało mu już tylko 95400 hp! :) "

co jest równoznaczne z tym,że na mój adres e mail zostało wysłanych 155000 mejli.
i tak też sie stało.
wszedłem na skrzynkę i zobaczyłem 20000 nowych wiadomości.

napisałem do osoby,która to zrobiła i w rozmowie przyznała sie,że to ona to wszystko robi. po czym kolejny raz mi groziła.
wszystko mam skopiowane i zapisane w plikach.

wiem gdzie mieszka, jak sie nazywa?
czy są na to paragrafy?
czy mogę iść na policję i jak oni na to zareagują.
proszę o pomoc.

Ł.

[cytat="LdzW"] ....... wszedłem na skrzynkę i zobaczyłem 20000 nowych wiadomości..... [/cytat]
Jak masz konto na jakimś portalu to po zalogowaniu na nim masz możliwość oznaczenia wiadomości jako spamu, co spowoduje że wszystko co ten człowiek do Ciebie wyśle trafi do odpowiedniego folderu.

Więcej Ci nie podpowiem bo nie wiem ale jeżeli dostałeś groźby w tych emailach to idź z tym na policję i tyle, sami Ci powinni powiedzieć co zrobić w takiej sytuacji.

co do gróź nie bedę sie wypowiadał ponieważ nie wiem co zawieraja emaile i na ile wyczerpują znamiona okreslone w art. 190 &1 KK

Ponadto mozna złozyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestepstwa z art. 268 &1 i 2 KK i 268a &1 KK lub art. 51 KW

Spam to jest "niezamowiona oferta handlowa", niestety nie objemuje to zlosliwego zasmiecania skrzynki... :/

a jeżeli wiem,że dana osoba mi wysyła milion mailów i sie do tego przyznała?

Powrót