SPISANIE PIANEGO

• Autor wątku Autor wątku MaciejSAN
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaciejSAN

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Bylem ostatnio u kolegi w mieście x, trochę wypiliśmy, poszliśmy do baru. Bylem w stanie upojenia alkoholowego, gdy znalazłem się na ulicy. Zgubilem się w mieście i chcąc spytać o drogę na ulicę xx podszedłem do patrolu policji.
Panowie mundurowi, nie odpowiedzieli mi na pytanie, zaczęli pytać o subkulturę, z jakiej się wywodzę i cel pobytu. I będąc pod wpływem alkoholu zażartowałem: "jestem satanistą, cel pobytu: schlać się... Zdaje się, że powiedziałem także iż pale marichuane, poprosili o nazwisko kolegi, podałem. Czy zeznanie, jakie podałem będąc w stanie upojenia alkoholowego, więc ograniczonej świadomości ma moc prawną?
Proszę o szybką odpowiedź.

Nie ma. No chyba że o0braził Pan funkcjonariuszy np-wówczas będzie to czyn zabroniony.
Jak rozumiem spisano Pana tylko, a nie podpisywał Pan protokołu?

zacznijmy od tego ,ze to byla "rozmowa" a nie przesluchanie i nie składał pan zeznań...

a jak pan po pijaku będzie odnosił się w sposób wulgarny do policjantów tzn. ,że nie ponosi pan odpowiedzialności za swoje slowa ...? - PONOSI!

Coś chyba podpisalem..., Można się od tego odwolać, powołując na niepoczytalność wywołaną upojeniem alkoholowym?

skoro nie było przeprowadzane badanie na zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu... to znaczy ze nie udowodniono ci jak ty to nazywasz "upojenia alkoholowego" a więc w mysl prawa byles trzeźwy.... a więc świadomy tego co podpisujesz (co by to nie było...bo nie napisales co tam podpisaleś...)

Powrót