Spłacam u komornika dług, windykator nie daje żyć.

• Autor wątku Autor wątku outi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

outi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witajcie,
mam problem w postaci takiej, że dogadałem się z komornikiem, spłacam dług, wszystko się powoli prostuje, a od jakiegoś miesiąca wydzwania do mnie firma windykacyjna ,,w restrukturyzacji" i obarcza mnie tym, że komornik nie wpłaca wierzycielowi żadnych kwot i że mam wpłacać do FW pieniądze bo będzie taniej. Wg mojej wiedzy, to komornik jest ostatnią instytucją w tym całym łańcuchu której powinienem wpłacać jakiekolwiek pieniądze, bo tak zasądził sąd. Czy słusznie myślę, żeby powiedzieć FW żeby nie dzwoniła już ( do pracy, domu, znajomych ) bo mnie po prostu nękają? Czy jest paragraf mówiący o tym, że mam prawo do zgłoszenia sprawy ,,wyżej" żeby dali mi spokój? Czy jednak FW ma słuszność w tym, że dochodzi swoich praw poprzez nękanie mnie ? Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny.Jeśli temat był już poruszany, to przepraszam, nie znalazłem niczego podobnego. Pozdrawiam

sprawa trafiła do komornika niech wierzyciel żąda przekazywania kwot wyegzekwowanych, a po za tym spytałbym się na piśmie komornika ile przekazał pieniędzy wierzycielowi mając potwierdzenia wpłat do komornika,

Powrót