I
iVoNa895
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam problem z firmą windykacyją BEST S.A., kupili w 2006 roku mój dług z Żagla. Dług ten został spłacony w 2004 roku, był ściągany przez komornika ponieważ miałam problemy ze spłatą. Mam od komornika potwierdzenie że dług został spłacony. Firma windykacyjna wysłała wezwanie do zapłaty na adres pod którym od kilku lat nie mieszkam. Powiedzieli że mieli zwrotkę z poczty jako "nie podjęto w terminie", rzecz jasna nie zostałam poinformowana o sprawie. Skierowali sprawę do sądu, uzyskując nakaz zapłaty, a następnie do komornika. Dług jest z 2000 roku, nie miałam okazji się bronić, wznieść sprzeciwu czy przedstawić dowód zapłaty. Komornik zajął mi rente rodzinną i dopiero wtedy dowiedziałam się o sprawie. Teraz gdy nawiązałam poraz pierwszy kontakt z firmą, wysłałam im dokumnet wpłaty, pracownica oznajmiła że mają czas na przyjęcie reklamacji od 30 dni do 90. Powiedziała również że nie prześle mi wezwania do zapłaty ponieważ zrobi to dopiero jak sprawa zostanie wyjaśniona ani cesji wierzytelności bo to jest ochorna handlowa czy coś takiego. Wyroku sądowego również nie mam. Błagam o pomoc bo jeżeli sprawa nie zostanie wyjaśniona chyba umree z głodu :!: nie mam za co żyć. Czy mogę złożyć jakieś zażalenie, skierować sprawę do prokuratury o możliwość popełnienia przestępstwa, przecież ich obowiązkiem jest podanie prawidłowego adresu zamieszkania w sądzie, wyjaśnienie sprawy. Bardzooo proszę o pomoc za co z góry dziękuję.