Splata części spadku jaka wartość?

• Autor wątku Autor wątku modecom
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

modecom

Jaka jest Wartość spadku z przed 10 lat?
Jak należy spłacić wspolspadkobierców?cenami z tego roku czy z ubiegłego.Różnica jest około 45tys.
Jakie ceny obowiązują?W mieszkaniu nie było przeprowadzonych żadnych remontów wiem ze wartości mieszkań podskoczyly.Osobiście podatek placilem 10lat temu z cena niższa o 80 tys.

Jaka jest Wartość spadku z przed 10 lat?
Jak należy spłacić wspolspadkobierców?cenami z tego roku czy z ubiegłego.Różnica jest około 45tys.
Jakie ceny obowiązują?W mieszkaniu nie było przeprowadzonych żadnych remontów wiem ze wartości mieszkań podskoczyly.Osobiście podatek placilem 10lat temu z cena niższa o 80 tys.
Pytam gdyż muszę spłacić rodzeństwo które sprytnie odczekalo aż wartość mieszkań wzrośnie i wtedy złożyło swój wniosek o spłatę i zniesienie współwłasności po kwotach jakie sami zaproponowali wdl.cen aktualnych na stronach wwe

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Według cen rynkowych z daty zniesienia współwłasności.

Tak ale ci mi mówił prawnik ze stanu budynku z czasu otrzymania spadku.Czyli żadne modernizację późniejsze bloku się nie liczą.

Pisałeś w poście ,że w mieszkaniu nie było przeprowadzanych żadnych remontów.Wartośc mieszkania z chwili obecnej ale według stanu z chwili otwarcia spadku.

Witam
Podepnę się pod temat
Czyli jeśli dostałem 1/2 domu. I zagospodarowałem poddasze. Jest teraz mieszkalne.
To jak obecnie wycenia rzeczoznawca ten dom to ma nie brać poddasza pod uwagę? Bo obecnie bierze wszytko pod uwagę.
Czy potem w sadzie odejmie się to co zrobiłem od spłaty?

Pozdrawiam

Powinien wycenić twoje nakłady na remont poddasza i odjąć od wartości domu.Powinieneś złożyc wniosek o wycenę twoich nakładów na dom

Może ktoś mi powiedzieć w jakim dokumencie mogę znaleźć informacje na temat wyceny tych moich nakładów?

Dziękuje i pozdrawiam.

Powrót