Splata dlugow

• Autor wątku Autor wątku Pawel78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawel78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Pochodze z malego miasta gdzie jest duzy problem ze znalezieniem pracy wiec rok temu postanowilem zalozyc mini działalnosc gosp.,jednak po czterech
miesiacach bylem zmuszony ta dział.zamknac z powodu braku zlecen(uslugi informat.).
Zostaly mi do zaplacenia dwa rachunki telef.(operat.Plus i Play) na kwote łączna ok.3 tys.zl(wraz z odsetkami).Obecnie jestem bezrobotny,zarejestr.w U.Pracy.Mieszkam z rodzicami i nie mam innego adresu zameldowania.
Firmy windykacyjne,ktore przejeły moje dlugi chcą skierow.sprawe do sadu wraz z egzek.komorniczą.
Czy moze dojsc do sytuacji,ze komornik mnie odwiedzi w przyszlosci i bedzie
chcial wyegzkowac dlug ewentualnie zabrac jakies mienie z domu moich rodzicow u ktorych jestem zameldowany i obecnie na Ich utrzymaniu?
Dodam,ze chce ten dlug splacic lecz w chwili obecnej nie mam pracy(ktorej intensywnie poszukuje)

W przypadku wydania sądowego nakazu zapłaty komornik ma 10 lat żeby cię ścigać.
Dłużnik odpowiada z majątku osobistego, nie rodziców. Także nic rodzicom nie zabiorą.

Sangi napisał:
No tak już jest, że mądrej głowie dość dwie słowie.
Lepiej skończ z bdzurnymi radami, których udzielasz już nie pierwszy raz. Nie znasz się na czymś, to nie próbuj doradzać. Nie potrafisz przelać myśli na pismo - doradzaj słowem. To forum prawne - nikt nie będzie się domyślal, że napisałeś coś innego, aniżeli powinieneś.

Powrót