A
agnija87
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 44
Witam . Czy może.mi ktoś pomóc w następującej sprawie . W czerwcu tego roku niestety dostałam wezwanie komornicze do zapłaty 2200zl . Komornik zablokował mi rachunek bankowy , wszedł również na pensje . Pierwsze wpłaty były dokonane w lipcu przez bank gdzie miałam zajęte konto , w sierpniu wpłaciłam kwotę 1800zl . Do 10 września zostało do spłaty 139zl . Niestety od sierpnia do 6pazdziernika nie mogłam połączyć się z kancelarią aby dowiedzieć się jaka kwota do spłaty została . Gdy już się dodzwoniłam pani powiedziała że mam 400zl długu ,później że 200 zł na końcu stwierdziła że dług przekazują prawdopodobnie gdzie indziej , jednak ja żadnego pisma nie otrzymałam . W pracy potrącono mi kwotę 230 zł taka była informacja z kancelarii . Czyli wszystko spłacone . W między czasie wysłałam pismo o braku kontaktu ze strony komornika z prośbą o wyjaśnienia dlaczego narazajanie na dodatkowe koszta zważywszy że wszystko zostało spłacone . 13pazdziernika dostarczono mi pismo w którym komornik informuje o przekazaniu sprawy , było to pismo z 13wrzesnia ... Dostarczone 13 października . Dług niby wynosi 139zl po czym doliczono inne różne kwoty i w ten sposób jestem dłużna innemu komornikowi ponad 500zl. Co zrobić w takiej sytuacji . Cała kwota została spłacona w krótkim czasie od doręczenia wezwania .
W pracy Pani z plac poinformowala mnie że działania komornika nie są jasne , rażąco naruszają moje prawa jako dłużnika ponieważ cała kwota została spłacona . Proszę o pomoc w tej sprawie ponieważ nie chce być narażona na dodatkowe koszta . Z góry dziękuję .
Dodam że na.moje pismo nie otrzymałam odpowiedzi .
W pracy Pani z plac poinformowala mnie że działania komornika nie są jasne , rażąco naruszają moje prawa jako dłużnika ponieważ cała kwota została spłacona . Proszę o pomoc w tej sprawie ponieważ nie chce być narażona na dodatkowe koszta . Z góry dziękuję .
Dodam że na.moje pismo nie otrzymałam odpowiedzi .