splata pozyczki po zmarlym

• Autor wątku Autor wątku osek1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

osek1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam ma problem poniewaz moj zmarly ojciec zaciagnal pozyczke w w banku na sume 50000 zl bez zgody mamy majac juz zaciagniete inne w innych bankach.po smierci mama pozadkujac papiery natrafila na umowe z tym bankiem,poszla do najblizszego oddzialu z pytaniem co ma robic? po misiacu zadzwonil pan i poinformowal ze mama musi ja splacic,mama poprosila o wyslanie jakiegos pisma z informacja ile zostalo do splaty i dlaczego dostal pozyczke na taka sume bez jej zgody.ten pan niestety odmowil,wiec mama napisala list z prosba o takie informacje.niestety bez odpowiedzi.ten czlowiek tylko dzwoni i zada zaplaty. dzis zadzwonil i straszyl postepowaniem komorniczym,moja mama jest w podeszlym wieku i boje sie ze przez ten bank bedzie nastepny pogrzeb bo jej nerwy sa na skraju wytrzymalosci.czy prawne jest nekanie i straszenie ludzi telefonicznie bez poparcia jakimkolwiek papierem??. i co mozna zrobic w tej sprawie?? z gory dziekuje Sebastian

Kiedy zmarł ojciec? Czy odrzucono spadek. Uwaga ten dług może dotyczyć i Pana,
Dzwonić mogą. Upominają się o swoje.

tak ten dlug dotyczy takrze mnie. zmarl w listopadzie 2010

Jeżeli nie został odrzucony spadek. Odpowiadacie za ten dług. Można spodziewać się pozwu i komornika.
Dług kiedy powstał?

kredyt zostal zaciagniety w marcu 2009

czy kredyt zostal udzielony zgodnie z prawem?? ojciec mial 3200 zl emerytury i kredyt w innym banku (tamten mial ubezpieczony i go splacil biorac ten bez ubezpieczenia )

Szukasz wyjść. A dlaczego miałby być niezgodny z "prawem" Emerytura wysoka. Bank decyduje. Bank pożycza lub nie. Dług ojca trzeba spłacić... Bank uzyska klauzulę na BTE i poprzez komornika zacznie egzekucje. Zajmie rentę, pobory, konto, ruchomości i dobierze się do nieruchomości. Trzeba rozmawiać z wierzycielem. Wynegocjować kompromis. Raty...

Powrót