Spłata Vivusa bez Global - czy się da?

• Autor wątku Autor wątku zbychu1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zbychu1

Użytkownik
Odpowiedzi
209
Witam

Mam komornika na koncie i z tego co się dowiedziałem jest to wierzytelność dla Global Collection. Czy jak spłace bezpośrednio 900zl do vivusa reszte da się jakoś umorzyc ? Koszta komornika i Global
Pozdrawiam

nie, koszta komornika i tak musisz pokryć

Ok wpłaciłem do vivusa 900zl. Jak zdjąć teraz zajęcie komornicze wynoszące 1717zl?

spłaciłeś całkowicie koszta komornicze razem z zadłużeniem i kosztami Global ?

Koszta komornicze i tak będziesz musiał zapłacić.
Komornik swoją pracę wykonał .

Popełniłeś błąd. Wierzycielem nie jest Vivus, ale GCM
Skąd wpadłeś na pomysł aby spłacić Vivus?

zapewne chciał uniknąć dodatkowych kosztów

No i posłał kasę nie temu wierzycielowi.

digiton napisał:
No i posłał kasę nie temu wierzycielowi.

Ze strony prawnej posłał nie temu ale Ci co znają temat to wiedzą że Vivus i Global to to samo tyle że w tym wypadku zrobił źle.

Chodzi o to czy jest jakieś wyjście żeby zniwelować koszta? Jeśli nie to spłace calosc

Nie nie ma wyjścia, co więcej musisz wystąpić do Vivus o zwrot kwoty, pod rygorem powództwa o bezpodstawne wzbogacenie. Wierzycielem jest GCM, a tobie w tej sytuacji nawet nie przysługuje powództwo opozycyjne.

digiton napisał:
Nie nie ma wyjścia, co więcej musisz wystąpić do Vivus o zwrot kwoty, pod rygorem powództwa o bezpodstawne wzbogacenie. Wierzycielem jest GCM, a tobie w tej sytuacji nawet nie przysługuje powództwo opozycyjne.

Nie wiem jak miał na pozwie i w innych papierkach wpisane ale Global często podawał jako konto do wpłat konto Vivusa

Powrót