R
Rafenem
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam.
Mam pytanie dotyczące spłaty kredyty w stopniu wezwaniu przez sąd do spłaty.
Wziąłem kilka lat temu kredyt, którego nie byłem w stanie spłacać przez pewien okres.
Wnioski o moją restrukturyzacje zostały odrzucone co nastąpiło "sprzedanie"
mojego zadłużenia do firmy zewnętrznej(***). Która pośredniczy w spłacie mojego zadłużenia.
Po znalezieniu pracy oczywiście spłacałem zadłużenie (spłacona większa część połowy) Ale są naliczone w niej koszty sądowe (1200+-zł)
I mam pytanie, czy da się jakoś częściowo odwołać od tej kwoty?
Postępowanie sądowe zostało wszczęte gdy już owy dług spłacałem.
Jest to duża kwota, ostatnio rozmawiając z pracownikiem owej firmy pośredniczącej, pan powiedział, że są wstanie "odpuścić" mi ponad 600 zł jeżeli dokonam wpłaty zadłużenia jeszcze w tym miesiącu. Więc rozumiem, że niektóre koszta można "pominąć"
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.
moderacja
Mam pytanie dotyczące spłaty kredyty w stopniu wezwaniu przez sąd do spłaty.
Wziąłem kilka lat temu kredyt, którego nie byłem w stanie spłacać przez pewien okres.
Wnioski o moją restrukturyzacje zostały odrzucone co nastąpiło "sprzedanie"
mojego zadłużenia do firmy zewnętrznej(***). Która pośredniczy w spłacie mojego zadłużenia.
Po znalezieniu pracy oczywiście spłacałem zadłużenie (spłacona większa część połowy) Ale są naliczone w niej koszty sądowe (1200+-zł)
I mam pytanie, czy da się jakoś częściowo odwołać od tej kwoty?
Postępowanie sądowe zostało wszczęte gdy już owy dług spłacałem.
Jest to duża kwota, ostatnio rozmawiając z pracownikiem owej firmy pośredniczącej, pan powiedział, że są wstanie "odpuścić" mi ponad 600 zł jeżeli dokonam wpłaty zadłużenia jeszcze w tym miesiącu. Więc rozumiem, że niektóre koszta można "pominąć"
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: