Spłóka z o.o. w org. wpis do KRS

• Autor wątku Autor wątku most06
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

most06

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie, mam problem - 19 grudniu 07 założyłam wraz z dwoma wspólnikami sp. z o.o. w org.
Dzisiaj, w przededniu rejestracji w KRS moi wspólnicy wycofali się. Chciałabym tę spółkę poprowadzić dalej, muszę jednak znależć innych wspólników lub kapitałodawców. Czy ten fakt, że wspólnicy wycofali się, ja chcę utrzymać działalność spółki i potrzebuję czasu jest argumentem w KRS do przesunięcia terminu rejestracji spółki i wpłaty kapitału?
Bardzo proszę o pomoc !

A co oświadczyli wspólnicy odnośnie kapitału przy zakłądaniu spółki?
To nie jest wyjście do kina że mogą się 'rozmyśleć'. Zapewne jest nawet oświadczenie o objęciu udziałów.

Założenie było takie, że jeden wspólnik ma 33% udziałów, drugi 34% udziałów i ja 33% udziałów. Pierwotnie zaplanowany kapitał spółki miał wynosić przepisowe 50 tys. PLN.
Mój problem nie polega jednak na tym jak zmusić wspólników do dotrzymania danego słowa a raczej na tym jak przesunąć (i czy w ogóle jest to możliwe) termin wpłaty kapitału oraz wpisu do KRS. Czy fakt, że wspólnicy sp. z o.o. w org. nie zamierzają kontynuować swojej działalności w spółce jest argumentem na próbę przesunięcia terminu?
Co jest argumentem dla takiego przesunięcia? Jak uniknąć likwidacji spółki / jak zdobyć czas na znalezienie rozwiązań???

Powrót