S
szczalka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Witam.
Byłem współwłaścicielem dwuosobowej spółki z o.o przez 2 lata 2007-2008r. jako prezes. W 2008r mój wspólnik zaciągną kredyt w banku na firmę którego czas spłaty mijał w czerwcu 2017r. Firma została sprzedana w 2009r. i działa pod tą samą nazwą i tak samo jest firmą z o.o.
Ja nic nie wiedziałem o zaciągniętym kredycie przez wspólnika.
Otrzymałem wezwanie do spłaty zaciągniętego kredytu.
Wraz ze mną wezwanie do zapłaty otrzymali pismo - jako pierwszy:
1. Przedsiębiorstwo turystyczno usługowe (które sprzedaliśmy)
2. drugi współwłaściciel
3. ja
4. aktualny właściciel
Jak wygląda sprawa spłaty zaciągniętego kredytu ?
Tych pieniędzy firmie nigdy nie widziałem, wspólnik zaciągną kredyt jak już wiedział o sprzedaży firmy. Kto ma spłacić kredyt ? Czy jest on rozłożony na wszystkich włącznie z aktualnym właścicielem czy spada odpowiedzialność na mnie i mojego byłego wspólnika ? Ja mogę spłacić kredyt ale na pewno nie w całości. Co mam zrobić w tej sytuacji ?
Byłem współwłaścicielem dwuosobowej spółki z o.o przez 2 lata 2007-2008r. jako prezes. W 2008r mój wspólnik zaciągną kredyt w banku na firmę którego czas spłaty mijał w czerwcu 2017r. Firma została sprzedana w 2009r. i działa pod tą samą nazwą i tak samo jest firmą z o.o.
Ja nic nie wiedziałem o zaciągniętym kredycie przez wspólnika.
Otrzymałem wezwanie do spłaty zaciągniętego kredytu.
Wraz ze mną wezwanie do zapłaty otrzymali pismo - jako pierwszy:
1. Przedsiębiorstwo turystyczno usługowe (które sprzedaliśmy)
2. drugi współwłaściciel
3. ja
4. aktualny właściciel
Jak wygląda sprawa spłaty zaciągniętego kredytu ?
Tych pieniędzy firmie nigdy nie widziałem, wspólnik zaciągną kredyt jak już wiedział o sprzedaży firmy. Kto ma spłacić kredyt ? Czy jest on rozłożony na wszystkich włącznie z aktualnym właścicielem czy spada odpowiedzialność na mnie i mojego byłego wspólnika ? Ja mogę spłacić kredyt ale na pewno nie w całości. Co mam zrobić w tej sytuacji ?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.