B
B40
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Proszę o pomoc. Ojciec, który prowadził wspólnie ze swoim bratem Spółkę z o.o odsprzedał mi 40% udziałów zaś jego brat sprzedał mi 50% udziałów. Także obecnie posiadam 90% udziałów w Spółce. Ojciec z 10 % udziałów, planował dalej prowadzić działalność , był Prezesem zaś mnie zrobił vive Prezesem w Spółce z o.o. Brat ojca a mój wujek nie posiada udziałów został wykluczony ze spółki. Powyższe zostało sformalizowane zawarciem aktu notarialnego. Niespodziewanie po kilku dniach zmarł mój ojciec. po śmierci ojca mam inne plany życiowe, tym bardziej jest mi bardzo ciężko, ponieważ uczę się i mam inne plany życiowe. Ponadto nie mam pojęcia o prowadzeniu Spółki z o.o. Dowiedziałem się, że wujek , który był w zarządzie tej Spółki posiada zobowiązania tytułem wynajmu pomieszczeń na tę spółkę. Spółka ta nie ma żadnego majątku. O tym fakcie przy podpisaniu aktu notarialnego nic nie wiedziałem. Nie wiem co robić ponieważ nawet nie mam pieniędzy na prawnika, do kogo mam sie udać i co teraz mam zrobić żeby wyjść z tej Spółki