Sprawa dotyczy ciekawe orzeczenia #6.

• Autor wątku Autor wątku stach12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stach12

Stały bywalec
Odpowiedzi
1 330
Sprawa dotyczy ciekawe orzeczenia #6.
Powołałem sie na to cytowane tam orzeczenie i dostałem dziś odpowiedź sygn akt II SPP/Op 22/19 że skarżąc sko na bezczynność powinienem wysłać najpierw ponaglenie jest to sprzeczne z cyt, orzeczeniem a zmiana nastąpiła prawdopodobnie 1.06 2017r. Nie wiem czy cytowane orzeczenie #6 jest nieaktualne czy może interpretacja WSA jest niewłaściwa. Mam 7 dni na wniesienie skargi . Co Pan na to Panie voyteg powiesz czy isc do Nsa czy to Orzeczenie jest nieaktualne w świetle ww nowelizacji i dać sobie z tym spokój i może usunąć to orzeczenie z ciekawych orzeczeń a tego może dokonać tylko Pan panie voyteg.

stach12 napisał:
sygn akt II SPP/Op 22/19 .

Nie mogę znaleźć tej sygnatury w bazie orzeczeń, czy to na pewno taka?

Chce przeczytać uzasadnienie, bo orzecznictwo się dopiero kształtuje

WSA orzekł ze zażalenie to co innego niż ponaglenie. Czyli ze wcześniejsze orzeczenia sądowe są ważne, bo dotyczyły zażalenia.

Ciekawe, czy taka linia orzecznicza się ostoi, bo logika trochę naciągana

poprzednio, wedle ciekawych orzeczeń, SKO nie trzeba bylo ani ponaglać ani zażalenie bezczynności nagle się cos zmieniło. Czyli wyrok z ciekawych orzeczeń stracił swoja ważnośc

cos nie rozumie skarzylem bezczynność SKO wyrok z #6 tez dotyczył bezczynności SKO.
Wtedy skargę do sądu wysyłało się bez ponaglenia i bez zażalenia a teraz widocznie jest inaczej i wyrok z #6 stracił swoją aktualność. Według Pana jest tak jak pisze czy też WSA w Opolu znowu nie miało racji?

zażalenie i ponaglenie to dwa inne słowa

WSA skupił się na tym, że są dwa słowa, a nie na istocie sprawy

nie WSA skupiło sie na tym, że po zmiania ustawodastwa w nubieglym roku SKO trza najpierw ponaglić a potem wniesc skarge nie tak jak było poprzednio.

Powrót