sprawa JAKUBA T. POMOC

• Autor wątku Autor wątku luziania
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luziania

Użytkownik
Odpowiedzi
59
czy jest ktos kto sie zna bardzo dobrze na prawie common law? czy ktos moglby udzielic jakis wskazowek co do tej sprawy? mozemy pomoc Jakubowi -www.dlaczegojakub.com

To naprawde bardzo trudna sprawa....... staram sie sledzic ja na bierzaco mam nadzieje, ze uda sie znalezc kogos kto bedzie mogl mu pomoc.

Co pomóc , DNA nie kłamie !

DNA byly 2 jedno potwierdzalo drugie wykluczalo. - Nie my wydajemy wyroki - On juz zostal winny - chodzi tylko o zmiane kary na nizsza bo nie wydaje mi sie aby byla adekwatna do zbrodni . Gosc, ktory brutalnie zgwalcil i zamordowal Polke po wielokrotnych juz wyrokach nie dostal podwojnego dozywocia.

nie dostal .BAAA ANHGLIK KTORY ZGWALCIL 12LETNIA POLKE DOSTAL 8 LAT POZBAWIERNIA WOLNOSCI,A JESLI CHODZI O ENA TO NIE WYDALI GO NAM BO STWIERDZILI-nze nie mamy dowdow. dobrze ze w sprawie jakuba od poczatku mieli;/ przeciez w ENA nawet zarzutu gwaltu nie bylo;/ ENA zostalo wydane PRZED ODDANIEM PRZEZ JAKUBA MATERIALU DNA DO BADAN;/

Kierowanie się literą prawa nijak się ma , niestety , do sprawiedliwości !

moim skromnym zdaniem mozna bylo Kubę wybronić.
Nie wiadomo do konca czy to on zgwalcil czy nie on.
Ale mecenasi mogli sie bardziej postarac.
W common law im wiecej watpliwosci sie zasieje tym wieksza szansa uniewinnienia.

Obrona nie podniosla ze badano tylko dwa razy DNA i ze arbitralna decyzja eksperta moze bycx wadliwa. Na jakiej bowiem podstawie ekspert stwierdzil ze druga probka jest dobra a nie pierwsza??

no wlasnie. pierwsza probka i wynik (ktory wykazal,ze jakuba dna nie pokrywa sie z dna kobiety) byl niby obarczony bledem... jednakze, do dnia dzisijeszego obrona nie dostala protokolu z pierwszego badania:/
poza tym bardzo interesujacy sie wydaje artykul http://autofocus.blox.pl/2008/02/Sprawa ... styki.html ....coz ...polecam te lekture

Powrót