K
krzychu666
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
trzy lata temu przeciwko mnie odbyła sie sprawa karna w sądzie i dostałem wyrok w zawieszeniu rok na 3 lata i do tego do spłaty jako całkowite naprawienie szkody 3000 zł z czego ta osoba dostała papier ze moze isc do komornika z tym ... i poszła spłaciłem 941.41 zł i sprawa komornicza została zawieszona ponieważ komornik nie miał z czego sciągać. Teraz 18 października mam posiedzenie o odwieszenie wyroku i musze spłacić reszte kwoty ale gdy zacznę płacić przez komornika to on najpierw sciągnie swoje koszty a pozniej wpłaci do wierzyciela więc mam pytanie jezeli zapłace bezpośrednio do wierzyciela resztę kwoty ktora mi pozostała i ten wierzyciel wycofa sprawę komorniczą to czy koszty komornicze pozostaną na mnie czy poniesie je osoba ktora wycofa sprawę ? poniewaz w przeciwnym razie gdy bede spłacał przez komornika muszę zapłacic całą kwotę wraz z odsetkami co wyniesie mnie około tysiąc więcej a jezeli koszty zostaną na mnie a przedstawię komornikowi dokument ze kwotę własciwą spłaciłem to zostaną mi tylko koszty komornicze ... proszę o pilną pomoc ... z góry dziękuję ...