sprawa o kradziez

• Autor wątku Autor wątku gimli
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

gimli

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam.
Mężczyzna zotał skazany na 1 rok i 10 dni pozbawienia wolnosci za kradzież karty bankomatowej o 500 zł z tego konta. Kartę dała mu jego była partnerka, pieniądze na koncie należały do niego, ale konto było jego partnerki. Zaskarżyła go o kradzież karty i pieniędzy w jej konta. Dostał grzywnę , ale dopiero po wyznaczonym czasie zaczął ją spłacać. W rezultacie otrzymał karę pozbawienia wolności. Chciałabym się dowiedzieć co można jeszcze zrobić w związku z tą sprawą. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jak wysoka ma grzywne - znaczy mial do zapłaty?

ok 800 ale pewna nie jestem

Proponuje zapłacić i pisać do sądu o zwolnienie.

jak juz minal termin splaty to mozna jeszcze spłacać?

A on już jest w ZK?

w AŚ , bedzie przenoszony do ZK

Gimli, mam wrażenie że już o tym dyskutowaliśmy w innym wątku...
I zwracana była Ci uwaga że rok i 10 dni to za dużo jak na karę zastępczą za grzywnę.

Zdaję sobie sprawę ,że to za dużo za grzywnę, ale po prostu tyle się dowiedziałam. Już nie będę dyskutować na ten temat.

Nie mam nic przeciwko dyskusji.Tyle, że o ile pamiętam udzielono Ci odpowiedzi na te pytania w tamtym wątku i nic nie stoi na przeszkodzie by tamtą dyskusję w tamtym wątku kontynuować.

Powtórzę, że jeżeli to rzeczywiście kara zastępcza za grzywnę to wystarczy zapłacić całą grzywnę i człowiek wyjdzie na wolność.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót