Sprawa o zapłatę od ULTIMO

• Autor wątku Autor wątku sandersowa89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak chyba ta firma kupiła dług od powoda tam pisze,pusma wcześniej dostawałem z kancelarii Buczek i wspólnicy a sprawę założyło ultimo,niestety nie pamiętam kiedy splacilam ostatnia ratę ale zapewne było to dawno temu

Tego typu roszczenia , przedawniają się po trzech latach , dlatego przypomnij sobie (poszukaj kwitów) kiedy dokonałaś ostatniej wpłaty .
Wymagalność ostatniej raty to ok. listopad 2013r. do tego dodaj trzy lata , i dlatego jest ważna ostatnia wpłata.
art. 120 kc w świetle i w zw. z pkt 29 umowy ramowej , jest szansa na przedawnienie , dlatego przypomnij sobie .

damian xxx napisał:
Tego typu roszczenia , przedawniają się po trzech latach , dlatego przypomnij sobie (poszukaj kwitów) kiedy dokonałaś ostatniej wpłaty .
Wymagalność ostatniej raty to ok. listopad 2013r. do tego dodaj trzy lata , i dlatego jest ważna ostatnia wpłata.
art. 120 kc w świetle i w zw. z pkt 29 umowy ramowej , jest szansa na przedawnienie , dlatego przypomnij sobie .

równie dobrze to powód powinien udowodnić że datą od której biegnie termin przedawnienia jest data cesji a nie jakaś inną.

W umowie Providenta jest punkt który mówi że wypowiedzenie umowy może nastąpić poprzez list, email, sms lub i tu ciekawostka telefonicznie.

Więc równie dobrze można naściemniac że zrobili to telefonicznie jakiś czas przed cesją . Inna sprawa że skoro jest jakaś kwota do spłaty wynikająca z niespłaconych rat to wiadomo że ostatnia rata została spłacana dużo wcześniej niż nastąpiła cesja. A w umowie chyba pkt 29 widnieje że po 30 dniach moga wypowiedzieć umowę.

Dla mnie utrzymywanie przez Ultimo że bieg przedawnienie zaczyna się od daty cesji to sprawdzian na inteligencje sędziego.

Wygrałem sprawę z Ultimo w czerwcu (zarzut przedawnienia) to co oni piszą w pismach procesowych , to jest szok .
W moim przypadku Sędzia nie miał żadnych wątpliwości.
1. brak łańcuszka sprzedaży wierzytelności .(brak cesji IPF-Provident)
2. roszczenie przedawnione.
Pozdrawiam

@sandersowa89
Wniosłaś odpowiedź na pozew?

Ultimo zaczyna robić dziwne sztuczki . Wpisuje sobie taką samą ulicę z numeracją tylko już inne miasto tak żeby mogli złożyć pozew gdzie indziej. Na bezczela wprowadzają Sąd w błąd dotyczący właściwości miejscowej Sądu.

Coś w stylu

Adres zamieszkania

Konopnicka52/16

kod- miasto np Kraków

adres do korespondencji

Konopnicka 52/16

kod- miasto np.Warszawa

przy czym adres do korespondencji jest zgodny z prawdą i pozwany mieszka tam , natomiast Adres zamieszkania wzieli sobie nie wiadomo skąd.

Czy w sądzie tez idioci pracują ze nie widzą że adresy są podobne i skoro ktos ma adres zamieszkania to po co ma pod innym odbierać korespondencje.

marian.pazdzioch napisał:
Wystartowała nowa kampania reklamowa Ultimo
właśnie wczoraj złożyłem wniosek o nadanie klauzuli wykonalności do prawomocnego postanowienia sądowego, złapałem za jednym zamachem Ultimo oraz jakiś Fundusz z Krakowa połączony z Euro Bankiem.

Problem z Ultimo

Dzisiaj dostałam wezwnie do komornika o stawienie się i ujawnienie majątku, miejsca pracy w trybie art.801kpc.Komornik przysłał również zajęcie wierzytelności rachunku bankowego oraz ksero kopi nakazu zapłaty z dn.14 marca 2016 w postępowaniu upominawczym z miasta w którym ostanio byłam zameldowana. Pod tym adresem nie przebywam już 6 lat. Wydaje mi się że chodzi o dług z karty kredytowej który wynosił ok.350 zł teraz razem ze wszystkim kosztami mam do zapłaty 8.000 tyś złotych. Nigdzie nie pisze z jakiego powodu Ultimo żąda ode mnie takiej kwoty. Jeżeli chodzi to dług który wymieniłam wyżej to jest on z roku 2008. Nie dostalam od sądu żadnej informacji o sprawie sądowej z Ultimo. Prawdopodobnie korespondencja była wysyłana na poprzedni adres zameldowania. Czy można to jeszcze jakoś odkręcić? Chciałabym się jakoś przygotowć do rozmowy z komornikiem.

RE: Problem z Ultimo

Odkręcić się da nawet ten nakaz zapłaty.

Zaraz pewnie ktoś Ci napisze co i jak dokładnie.

Jak ustalisz sygnature i sad ktory wydał nakaz zapłaty, złóż sprzeciw w uzasadnieniu pisząc że nakaz został wysłany na. nieprawidłowwy adres. Musisz załaczyć do tego dowód w postaci dokumentu z ktorego wynika że zamieszkiwałaś w czasie wydawania nakazu pod innym adresem. Możesz również wystąpić do sądu o wydanie zaświadczenia ze nakaz był wysłany pod inny adres. Wówczas komornik zawiesi postepowanie na Twoj wniosek. A podczas rozmowy z komornikiem możesz o tym wspomnieć. Jak jest rozsądny to szalał nie będzie.

Powrót