K
kamil23083
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym się was poradzić. Zmarła moja babcia, mama mojej mamy. Po jakimś czasie była rozprawa w sądzie o dziedziczenie spadku, jako że do podziału była moja mama i jej brat to sąd przyznał że każdej ze stron należy się po 1/2. Jest do podziału dom i trochę pola, gruntu. Jest właśnie problem ponieważ brat mojej mamy jest zadłużony po poprzedniej działalności która jemu zbankrutowała. Z pewnych źródeł wiem że komornik gdzieś już tam działa w jego sprawie. Z tego też powodu brat mamy nie chce się zgodzić na konkretny podział co dokładnie komu się należy w obawie że straci swoją część domu w sensie że zostanie zajęta przez komornika. Tutaj mam do was pytanie czy moja mama może jakoś wystąpić o podział majątku bo chcemy mieć czarno na białym co i jak a ja chcę sobie remontować parter części strony domu na której mieszkamy a w obecnej sytuacji mam obawy że w przyszłości mógłbym stracić cały wkład gdyby po podziale wyszło że np bratu mojej mamy się należało kilka metrów z naszej strony bo dokładnie nie wiem i nie jestem w stanie tego wyliczyć. Bardzo was proszę o pomoc ponieważ jesteśmy z mamą bezradni a zależy nam mieć prawnie wszystko spisane. Pozdrawiam serdecznie.