Sprawa sądowa ze sprzedawcą

• Autor wątku Autor wątku joanna302
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joanna302

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam mam pytanie czy mam szanse wygrać sprawę sądową ze sprzedawcą sprzętu laptop. Od samego początku sprzęt był uszkodzony laptop nie ładował baterii 3 reklamacje złożone w serwisie sprzedawcy 3 razy odesłany(obciążając mnie kosztami 150zł )z adnotacją nie znaleziono usterki. (laptop nie działa bez kabla podłączonego do sieci)
sprzęt w został uszkodzony przez serwisanta szkoda została zgłoszona sprzedawcy, nie kurierowi gdyż było to ewidentne uszkodzenie przy demontażu.
Sprawa została zgłoszona do rzecznika praw konsumenta który wystąpił o mediacje sprzedawca obstaje przy swoim że sprzęt jest sprawny. Czy mam szanse wygrać w sądzie? Czy tylko narażę się na dodatkowe koszty?

Zapytaj o to RK, który zna szczegóły lub prawnika w FK. Na podstawie tych kilku ogólnych informacji nikt Ci tu na FP nie odpowie.

Rzecznik przygotuje mi wniosek do sądu. Mogę całą korespondencję przesłać jeżeli by to coś rozjaśniło sprawę. Nie chcę odpuścić bo firma postąpiła nie ferr juz poniosłam koszty nie wiem czy jest sens pchać się w następne potrzebuję porady.:mad:

Nie nastawia na wygraną mam wrażenie sie boi:o

Powrót