Z
zbyszek1968
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Mam pytanie, pół roku temu zmarła mi babcia która była właścicielem działek i domu. W dniu dzisiejszym po otrzymaniu wypisu z rejestru gruntów okazało się że brakuje jednej działki ponad 4100m. Miał być podział majątku pomiędzy rodzeństwem bratem i siostra. Siostrze miał pozostać dom z działką, a Bratu 2 działki. Do chwili obecnej formalnie nic nie było przepisane na dzieci. Problem polega na tym że działka została sprzedana przez siostrę za plecami brata który posiadał wszystkie akty własności które były na babcię. Akta własności były u syna gdyż babcia mieszkała razem z córką ( rodzina patologiczna) w jednym domu.Jak się okazało działka została sprzedana kuzynce dwa lata temu za grosze !!!. Babcia miała 86 lat była przez ostanie lata chora fizycznie i psychicznie, a w domu w którym mieszkała nadużywano alkoholu co się pokrywa z częstymi interwencjami policji. Mam na to wielu świadków , często uciekała z domu chciała iść do domu starców, Nie miała spokoju ani lekkiego życia, każdy sąsiad o tym wie. Chcę wiedzieć czy mogę w jakiś sposób odzyskać tą działkę. Czy warto wnosić sprawę do prokuratury i do sądu.