Sprawa spadku

• Autor wątku Autor wątku Gość123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gość123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Na wstępie dzień dobry wszystki. Nie wiem, czy w dobrym dziale napiszę posta, no, ale się starałem wybrać jak najlepszy :)

Mam pytanie dotyczące podziału spadku. Są rozdzielił po mojej zmarłej babci mieszkanie na dwóch jej synów oraz córkę. Ja jestem synem córki, występuję w sądzie jako jej pełnomocnik, gdyż ona od kilku lat przebywa w Anglii. Jako, że bracia chcą się zrzec swojej części mieszkania za określoną kwotę, więc trzeba notarialnie podpisać w tej sprawie dokument. Mam wobec tego mam pytanie: czy ja, jako pełnomocnik, mogę podpisać dokument notarialny w imieniu mojej mamy?

witam

skoro zamierzony przez spadkobierców (twoja mama i jej bracia) umowny dział spadku i zniesienie współwłasności zarazem ma się dokonać u notariusza, z oczywistych względów z uwagi na to, że podział dotyczy nieruchomości i wymagana jest forma aktu notarialnego pod rygorem nieważności, zatem także pełnomocnictwo do reprezentowania mamy przy umowie działu u notariusza musi być sporządzone w formie aktu notarialnego pod rygorem nieważności

pzdr

Powrót