sprawa u komornika

• Autor wątku Autor wątku bumi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bumi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich.
Pare miesięcy temu pisałem na tym forum,ze mam klient który nie miał zamiaru
zapłaci za moje usługi.
Postanowiłem skierowac do sądu wniosek o zapłate.
Podczas składania pozwu otrzymałem wezwanie do usuniecia braków w postaci cyt,,
wezwać powoda do usunięcia braków formalnych pozwu poprzez prawidłowe oznaczenie strony pozwanej,
zgodnie z wpisem w rejestrze KRS - w terminie tygodniowym od dnia doręczenia zarządzenia pod rygorem zwrotu,i też tak zrobiłem.
Ponieważ umowy były podpisywane przez osobe reprezentującą sp.zoo. której dotyczył KRS.
Wszystkie fv były wystawione na sp.zoo.
Po 3 miesiacach otrzymałem sądowy nakaz zapłaty,i wystapiłem o klauzule,jaką tez nakaz otrzymał.
Poszedłem do komornika wpłacic zaliczke na start,.
Po tyg otrzymuje ze zajeli prezesowi ,,smiech na sali rogówke i fotel koloru brazowego,której w pózniejszym czasie nie mogli sprzedac za bagatela 500zł.
I moje pytanie brzmi kogo tak naprawde powinien scigac komornik?Reprezentanta,czy firme której dotyczy krs?ktora reprezentował prezes
Albo jest jakis układ miedzy nimi,albo komornik jest mega tempy...
Firma zalega mi 15 tyś a komornik mi pisze ze zajoł rogówke i fotel w kolorze brązowym.
Jak dzwoniłem do kancelari to powiedzieli mi ze auta są chyba na żone,w wili rzadko bywa itp,raczej z niego nie sciagna,ani grosza.
Wiem ze sp.zoo ma kase,ponieważ otwierali 3 klub/restauracje.
Poproszę o rade

Komornik może Cię zaspokoić tylko z majątku spółki.

O egzekucję z jakich składników majątkowych wnosiłeś? Zleciłeś komornikowi poszukiwanie majątku dłużnika?

Po bezskutecznej egzekucji z majątku spółki, możesz wnieść pozew przeciw członkowi zarządu w trybie 299 k.s.h.

Wszystko co tam było,ruchomości,wysłałem im nr konta,z jakiego były robione przelewy do mnie,ale dopiero po dzisiejszej rozmowie z jakąś kobietą ,która powiedział mi ze napisali do banku jaki wskazałem,i odpisali ze nie prowadza takiego rachunku.,Doszedłem do wniosku ze oni scigają prezesa,a nie sp.zoo.
Nigdy nie miałem do czynienia z komornikiem,i nie zabardzo się oriętuje w ich dzałaniach.
Jeżeli dobrze rozumiem,to komornik powiniem sciagac dług z sp.zoo?

Tak, tylko z majątku spółki. Jeśli jesteś w stanie dopłacić jakieś 60 zł to wskaż komornikowi do zajęcia jakieś 10 banków w których podejrzewasz, że spółka może mieć konto. To czasem daje rezultat, a jedno zajęcie kosztuje 5,65 zł (wysłane listu). Nie musisz wskazywać numeru rachunku (nawet lepiej nie podawać ;) ).

właśnie chodzi o to ze podałem nr konta z jakiego przelewał mi zaliczke,a komornik wysłał zapytanie, dotyczące prezesa,nie sp.zoo.
W pismie otrzymanym jest napisane ze wysłal do zuzu o zajecie składek chorobowych,ale on nie pracuje,i nie płaci zusu,jakaś paranoja,.
rozumiem ze ja,osoba nie wiedzaca jak sprawy powinny miec prawidłowy przebieg.
na stronie epu wybrałem komornika,i to sad wysyłal postanowienie,a komornik zajoł sie prezesem,gdzie na postanowieniu jest napisane,,
Pozwany
Prezes m&j Agencja Marketingowa Sp. z o.o z siedzibą w......... KRS .................
REGON ................. NIP ..................... itd
JAkaś paranoja.
Rozumiem,ze jeżeli pozwanym byłby sam prazes,to w miejscu POZWANEGO widniałyby tylko dane prezesa,pesel,nip itp.

Powrót