SPRAWA W SĄDZIE Z ZUSem O NIE ZAPŁACENIE ZA ZWOLNIENIE

• Autor wątku Autor wątku mnsgp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mnsgp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Przepraszam jezeli był juz taki temat ale potrzebuje natychmiastowej pomocy. Sprawa wyglada nastepujaco. Miałem wypadek w pracy, zus wszystko przyjał i uznał to jako wypadek przy pracy, czyli 100% miałem płatne zwolnienie. Za pierwsze zwolnienie z izby przyjec dostałem bez problemu pieniazki z zusu, lecz przy drugimjuz od ortopedy prawie za cały miesiac zus mi odrzucił poniewaz lekarz wypisał mi zwolnienie 5 dni wczesniej- miałem do wtorku poprzednie zwolnienie ale lekarz kazał mi przyjsc w piatek poniewaz od poniedziałku miał zaplanowany urlop. Wziałem pismo z zusu o odrzuconym zwolnieniu i poszedłem do ortopedy, on mi skorygował to zwolnienie tak jak było naprawde i ze nie zakonczyłem jeszcze leczenia. Zus odrzucił równiez to poismo od lekarza i sprawa poszła do sadu. Czekam juz od maja, podobno jest do 6 miesiecy na wyznaczenie sprawy wiec na dniach powinno mi cos przyjsc. Chodzi o jakies 2tys za zwolnienie. Jest jakas szansa na odzyskanie pieniedzy? Co mamzrobic by wyrwac te pieniadze, to jest wina lekarza on powinien wiedziec ile wczesniej mozna wystawic zwolnienie.

Powrót