Sprawa w sądzie

• Autor wątku Autor wątku Mirkam73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mirkam73

Użytkownik
Odpowiedzi
162
Kruk poinformował mnie, że złożył pozew do sądu rejonowego o zapłatę pożyczki. Pożyczka ta została wyłudzona na moje dane, co zgłosiłam na policję. Obecnie bada tą sprawę prokuratura i postępowanie nie jest jeszcze zakończone. Wysłałam do sądu pismo które otrzymałam z policji o zgłoszeniu wyłudzenia. Czy sprawa w sądzie musi się odbyć ...czy są też możliwe inne scenariusze np. że sąd oddali pozew ?

Ostatnia edycja:
Mirkam73 napisał:
Czy sprawa w sądzie musi się odbyć ...czy są też możliwe inne scenariusze np. że sąd oddali pozew ?
zapewne sprawa się odbędzie ale sędzina może wydać postanowienie że do czasu zakończenia postępowania w prokuraturze oraz wyniku tego postępowania sąd z urzędu zaczeka na jego wynik czyli postępowanie sądowe będzie zawieszone.

Witam i wracam do tematu...postępowanie w prokuraturze zakończyło się. Dostałam pismo o umorzeniu postępowania z powodu nie wykrycia sprawcy ....kopię dostarczono do sądu. Jak teraz może zostać postąpić sąd ...musi odbyć się sprawa ,czy nie ?

Nie,żadnego terminu sprawy jeszcze nie dostałam.

Nie musi, powód może na przykład wycofać pozew. A jeśli tego nie zrobi, to sprawa się odbędzie. W czym problem z tą sprawą? Bo wygraną masz bez problemu.

Powrót