Sprawa w toku , wniosek prokuratora juz w sądzie , co dalej

• Autor wątku Autor wątku toxik124
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

toxik124

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Tj. wyzej , czy moge sie dowiedziec co jest z moja sprawa ? Od miesiaca nic do mnie nie przychodzi z sadu , czy moge sie dowiedziec co sie dzieje z moja sprawa ? Co moge zrobic aby nie doszło do sprawy sadowej , mam 17 lat , ucze sie( nawet dobrze ) czy moge wysłac jakies pismo o umorzenie ? Art.286&1 KK . Prosze o odpowiedz , z gory dziekuje .

Miesiąc to jeszcze nie tak dużo. Termin rozprawy jest zależny od obłożenia Sądu. Popełniłeś przestępstwo i musisz ponieść konsekwencje. Masz skończone 17 lat i odpowiadasz jak dorosły, to jak się uczysz nie ma znaczenia. To czy możesz wnioskować o warunkowe umorzenie zależy od tego jakie są dokładnie okoliczności sprawy.

Sprawa dotyczy oszustw internetowych ( nie allegro) , tyle ze prokurator uwaza mnie za winnego , a tak nie jest . Wywiazałem sie z umowy zawartej z ludzmi , poprostu towar(bilety) do nich nie dotarly z mojej winy . Pieniadze oczywiscie zwrociłem jeszcze przed wezwaniem na policje, juz wczesniej miałem taka sprawe i dostałem grzywne 2200zł . Czy tu tez sie moge spodziewac grzywny ? Co musze zrobic zeby mi ta sprawe umorzyli czy cos w tym stylu ? Moze oismo o dobrowolne poddanie sie karze ?

taaak - ty masz sprawę z art. 286 ... twój brat ma sprawę z art. 286... obaj jesteście niewinni ...tylko ci źli policjanci do spółki z prokuratorami się na Was uwzięli... ehhh...

[cytat="Markiz32":2oqk3jap]taaak - ty masz sprawę z art. 286 ... twój brat ma sprawę z art. 286... obaj jesteście niewinni ...tylko ci źli policjanci do spółki z prokuratorami się na Was uwzięli... ehhh...[/cytat:2oqk3jap]

Markiz32, nie przeginaj, nie wyrokuj, autor może i jest przekręt, ale to nie upoważnia do drwin pod jego adresem!

nie mowie ze sie uwzieli , przyznaje sie ze moja wina , ale pytam co moge w zwiazku z tym zrobic ? Poniewaz cały czas meczy mnie ta bezczynnosc.

Idź do Sądu i w sekretariacie właściwego wydziału zapytaj.

a jezeli ja mieszkam w Białymstoku a sprawe prowadzi Łowicz ? To co wtedy mam zrobic ?

i powinni mi powiedziec co sie z ta sprawa dzieje ? i czy moge cos zrobic aby jej unikanac ? czyli dobrowolnie poddac sie karze .

Myślę ze powiedzą Ci czy sprawa ma już termin czy nie. NAtomiast o tym jak jej uniknąc pewnie Ci nie powiedzą bo to nie jest rola Sądu.

BTW: Dobrowolne poddanie się karze nie oznacza uniknięcia sprawy. W wypadku złożenia wniosku w tym kierunku i tak odbywa się rozprawa albo posiedzenie Sądu.

Powrót