sprawa wiplera i typowe zagrywe f-szy z tymi "pod wplywem"

• Autor wątku Autor wątku zdenek123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Spytaj pana posła - on zdaje się być ekspertem w tej kwestii...

a priori napisał:

ciekawe czy bedziesz tez pisal takie posty jak upublicznia te nagrania ;)

swoja droga mam nadzieje, ze ta sprawa upubliczni wreszcie bezprawie panujace w tej chwili w tym kraju

zdenek123 napisał:
ciekawe czy bedziesz tez pisal takie posty jak upublicznia te nagrania

Czyli jakie posty? Zapytałeś, co robić, więc odesłałem Cię do eksperta...

a priori napisał:

a moze lepiej tefałenu zapytać co?

szkoda, ze wczoraj nie zaprosili do studia zamiast dziewulskiego, destructora :-)

Ostatnia edycja:
zdenek123 napisał:
ciekawe czy bedziesz tez pisal takie posty jak upublicznia te nagrania ;)

swoja droga mam nadzieje, ze ta sprawa upubliczni wreszcie bezprawie panujace w tej chwili w tym kraju

Na 100% funkcjonariusze zaryzykowali swoje kariery po to, by spuścić łomot niewinnemu, bezbronnemu i nieawanturującemu się przechodniowi :))

Matall napisał:
Na 100% funkcjonariusze zaryzykowali swoje kariery po to, by spuścić łomot niewinnemu, bezbronnemu i nieawanturującemu się przechodniowi :))

masz racje, przeciez picie w tym kraju jest zabronione, plicja moze spuscic wpier*ol kazdemu czlowiekowi w tym kraju, nie wiedziales o tym ?

pani beata chyba zapomniala, ze nie trzebie kotletow w niedziele tak napierdzielala tą pałą ;)

Utrudnianie interwencji, nie wykonywanie poleceń, bierny i czynny opór, naruszenie nietykalności cielesnej Policjanta.
Normalna interwencja z wykorzystaniem śpb jakich wiele.

zdenek123 napisał:
masz racje, przeciez picie w tym kraju jest zabronione, plicja moze spuscic wpier*ol kazdemu czlowiekowi w tym kraju, nie wiedziales o tym ?

pani beata chyba zapomniala, ze nie trzebie kotletow w niedziele tak napierdzielala tą pałą ;)

Oczywiście byłeś świadkiem całej sytuacji i znasz ją całą prawda? Nie znasz jej tylko z nagrań i nagłówków? :)

Matall napisał:
Oczywiście byłeś świadkiem całej sytuacji i znasz ją całą prawda? Nie znasz jej tylko z nagrań i nagłówków? :)

znam relacje z tefałenu, dlatego znam całą prawde i tylko prawde!

Custos Legum napisał:
Utrudnianie interwencji, nie wykonywanie poleceń, bierny i czynny opór, naruszenie nietykalności cielesnej Policjanta.
Normalna interwencja z wykorzystaniem śpb jakich wiele.

ojojoj czyzby szykowal sie kolejny destructor ?

naruszenie nietykalności cielesnej Policjanta
dobre :D

Dopóki ludzie nie zrozumieją, że Policja w trakcie interwencji jest organem nadrzędnym, to będą takie filmiki. Poza tym, Policja jako organ represji Państwa, ma przyzwolenie na użycie przemocy wobec nieposłuszeństwa obywatela - i tyle.

Gdybyś znał przepisy, a zaraz po nich realia służby nie pisałbyś takich głupot.

Dopóki ludzie nie zrozumieją, że Policja w trakcie interwencji jest organem nadrzędnym, to będą takie filmiki.

Ot i właśnie. To typowy, korzystający z "administracyjnego imperium" organ. Po prostu należy się podporządkować i grzecznie wykonywać polecenia i gwarantuję, że pałowania nie będzie.

Custos Legum napisał:
Dopóki ludzie nie zrozumieją, że Policja w trakcie interwencji jest organem nadrzędnym, to będą takie filmiki. Poza tym, Policja jako organ represji Państwa, ma przyzwolenie na użycie przemocy wobec nieposłuszeństwa obywatela - i tyle.

Gdybyś znał przepisy, a zaraz po nich realia służby nie pisałbyś takich głupot.

no przeciez pisalem, ze u nas policja może lać każdego pałą bez powodu i nikt nie ma nic do gadania, nie wazne ze ktos juz lezy to trzeba mu jeszcze przylozyc tak ze 20 razy po zebrach, a co niech ma! bo Custos Legum wie jak trzeba postepowac z takimi poslami-wywrotowcami, jeszcze pomysli, ze f-sze sa na ulicy aby chronic ludzi! bezczelny

Policja jest po to żeby również dbać o porządek publiczny, który niewątpliwie został zakłócony przez pijanych mężczyzn. Jak się nie umie pić to się nie pije. Od czasów kiedy zostałem wywieziony na IW przez ludzi z własnego podwórka, nigdy już nie sięgnąłem po alkohol i panu posłowi też to proponuję.

Custos Legum napisał:
Policja jest po to żeby również dbać o porządek publiczny, który niewątpliwie został zakłócony przez pijanych mężczyzn. Jak się nie umie pić to się nie pije. Od czasów kiedy zostałem wywieziony na IW przez ludzi z własnego podwórka, nigdy już nie sięgnąłem po alkohol i panu posłowi też to proponuję.

no tak w koncu alkohol w tym kraju zabroniony!

a najbardziej wiarygodni w naszej policji sa swiadkowie "przypadkowi taksowkarze" przez przypadek pracujacy w policji ;)
https://www.youtube.com/watch?v=fG1e-kAwx1A

masz racje powyzsze nagranie potwierdza w 100% wersje policjantow!

niewatpliwie w pelni profesjonalnie przeprowadzona akcja utrzymanai porzadku na ulicy

wipler naruszył nietykalnosc cielesna pałki pani policjantki :-D

Ostatnia edycja:
Wystarczy znać odpowiednie przepisy, żeby śmiać się z medialnej szopki Wiplera. A ciebie już żegnam ozięble, bo to forum prawne, a nie podwórkowe.

Custos Legum napisał:
Wystarczy znać odpowiednie przepisy, żeby śmiać się z medialnej szopki Wiplera. A ciebie już żegnam ozięble, bo to forum prawne, a nie podwórkowe.

to jest raczej policyjna szopka ;) rozumiem, ze ponizsza wersja jest oderwana od rzeczywistosci i widzisz tylko to co policjanci i politycy :)

Ja to się zastanawiam jak Ci ludzie oglądają ten film. Wyraźnie widać, że kumpel Wiplera na dzień dobry dostaje gazem w twarz. Wchodzi Wipler próbuje zabrać stamtąd kumpla i zostaje odepchnięty przez policjanta. Odtrąca rękę policjanta i dostaje po chwili gazem. Odchodzi na pewną odległość i pewnie wtedy zachodzi wymiana uprzejmości między nim, a policjantem. Zostaje obalony i co najważniejsze nie stawia żadnego oporu, leży spokojnie. Następnie dostaje cios pięścią w twarz i zaczyna wierzgać nogami, po czym wpada nasza gwiazdka i okłada go pałką na oślep.

Oglądając relacje w różnych telewizjach i słuchając policyjnych "ekspertów" zastanawiam się, czy jestem ślepy, albo mam urojenia. Następnie słychać polityków, którzy oczywiście nigdy w życiu nie wzięli alkoholu do ust i krytykują Wiplera, bo coś wypił i starał się pomóc koledze. Dom wariatów!

A w czym ma pomagać koledze? Nie biją go bandyci, tylko interweniuje Policja. Po co tam facet właził i dyskutował?

Co do reszty - ustawa o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej.

Custos Legum napisał:
Nie biją go bandyci, tylko interweniuje Policja.

wiekszosc ludzi ma nieodparte wrazenie, ze w twoim zdaniu miedzy obydwoma tymi grupami nie ma zadnej roznicy

Custos Legum napisał:
Po co tam facet właził i dyskutował?

czyli usprawiedliwiasz tzw policyjny profilaktyczny wpier*ol ?

co do reszty:

Custos Legum napisał:
Co do reszty - ustawa o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej.

Oglądając relacje w różnych telewizjach i słuchając policyjnych "ekspertów" zastanawiam się, czy jestem ślepy, albo mam urojenia. Dom wariatów!
:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót