Sprawa z powództwa FW

• Autor wątku Autor wątku Jababaja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jababaja

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Otrzymałam zawiadomienie o rozprawie z pozwu FW o zapłatę. Sprawa odbędzie się w sądzie odległym 400km od mojego miejsca zamieszkania. Jest to roszczenie przedawnione. Czy muszę stawić się na tej rozprawie? Czy jeśli tego nie zrobię to po uzyskaniu przez FW nakazu zaplaty będę mogla złożyć sprzeciw?

Co dostałaś z sądu czy przypadkiem nie zostałaś zobowiązana do złożenia odpowiedzi na pozew?

"Sad Rejonowy Wydz. Cywilny zawiadamia Panią jako pozwaną o rozprawie, ktora odbędzie sie dnia...... w sprawie P.R.R.E.S.C.O. z siedzibą w W-wie przeciwko ......... o roszczenia z umow bankowych - innych."

To cala treść zawiadomienia, nie było w nim nic o zbowiązaniu mnie do zlożenia odpowiedzi na pozew. Wraz z tym zawiadomieniem otrzymalam pozew.

Wnieś odpowiedź na pozew (wyślij pocztą), podnieś w niej zarzut przedawnienia. I już. Na rozprawę nie musisz iść (jechać).

Czy obowiązuje mnie jakiś termin do złożenia odpowiedzi na pozew jeśli Sąd mnie do tego nie zobowiązał? Od otrzymania zawiadomienia i pozwu minęło już 2 tygodnie.

Ewentualnie dodaj wniosek o przeprowadzenie rozprawy w sądzie w miejscu Twojego zamieszkania.

Powrót