Sprawa za nielegalnego windowsa

• Autor wątku Autor wątku marcex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam mam problem poniewaz okolo miesiaca temu wjechalala do mniE POLICJA w sprawie nielegalnego windowsa przyznalem ze niemam zabrali mnie na komende z komputerem ,po miesiacu znowu musialem sie stawić dobrowolnie poddalem sie karze,policjant zaraz zadzwonil do prokuratora i powiedzialam mi ze ,sprawa będzie warunkowo umorzona tylko musze stawic sie na badania psychiatryczne po tygodniu dostalem pisemko z sądu ze istnieją wątpliwosci co do poczytalnosci podej. dostane adwokata z urzedu i mam pytanie czy czeka mnie rozprawa w sądzie? i czy jak dostane warunkowe umorzenie to bede musial płacić kare? dziekuje

ok bedzie posiedzenie, prokurator proponuje warunkowo umorzenie, kare bede musial zaplacić , Czy bede mógł starać sie o zmiejeszenie naprawienia szkody ze wzgledu na złą sytuacje finansową poniewaz kara troche mnie przeraża

Sam do siebie piszesz czy co ?
Oczywiście posiadanie windołsa nielegalnego jest karalne
Postępowanie jest z urzędu

Czy jesteś chory psychicznie ?
czy jesteś osobą niepełnosprawną

Powinneś się cieszyć że dostałeś adwokata z urzędu
jesli zostaniesz uznany jako osoba niepoczytalna to sprawa w śadzie będzie umorzona to znaczy będziesz nie winny i nie będziesz miał żadnej kary
Windołsa legalnego posiada obecnie około 90 % procęnt użytkowników
Czemu nie zgłosiłeć się do Majkrosoftu ( może zmieniłem nazwę ) nie opisujac swojej sytuacji
Wiem ze jedna osoba która posiadała legalnego na jeden komputer kupiła nowy komputer
napisała do tej firmy i dostała od nich nowy Windołs na friko
Napisz do nich o polubowne załatwienie sprawy

dzieki bardzo za odpowiedz, jestem osobą niepelnosprawną otrzymuje rente,spróbuje napisac do Majkrosoftu moze coś mi sie uda pozdrawiam

No i jak napisałeś do nich
jak rozwineła się sprawa

Powrót