Sprawdzanie swojego zadłużenia

• Autor wątku Autor wątku prostoZlasu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prostoZlasu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, przez ostatnie 6 lat nie było mnie w Polsce, teraz po powrocie do kraju chciałbym sprawdzić mój stan zadłużenia, zarejestrowałem się w BIK-u oraz w KRD, i tak w BIK-u raport mam czysty bez jakichkolwiek zadłużeń, a w KRD mam należność do uregulowania za mandaty (transport publiczny). Niestety wiem, że to nie całość moich zadłużeń i stąd pytanie do was, gdzie jeszcze mogę sprawdzić moje długi ?

To raczej logiczne, lecz przez 6 lat nie obecności moja korespondencja nie przetrwała, a bieżąca to zbiór drukowanych listów z drukowanymi pieczątkami i podpisami, jakie sam mogę sporządzać i wysyłać do ludzi licząc, że ktoś się nabierze, chodziło mi raczej o coś w rodzaju kolejnego rejestru dłużników, z uwzględnieniem firm telekomunikacyjnych jak play, plus czy abonamenty jak cyfrowy polsat, czy jest możliwość sprawdzenia zadłużenia w takich firmach czy pozostaje mi tylko bieganie od wierzyciela do wierzyciela ?

prostoZlasu napisał:
czy jest możliwość sprawdzenia zadłużenia w takich firmach czy pozostaje mi tylko bieganie od wierzyciela do wierzyciela ?
Pozostaje bieganie. Nikt nie prowadzi obowiązkowego rejestru zadłużeń. Dłużnik powinien wiedzieć najlepiej ile i komu.

Z tym, komu to jak najbardziej, lecz ile to już tego nikt nie wie zwłaszcza po długiej nieobecności w kraju, a co za tym idzie długim uchylaniem się od spłaty. Temat uważam za rozwiązany. Dzięki.

Powrót