Sprawdźcie pozew- pożyczka

• Autor wątku Autor wątku fiona1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moi drodzy,pozew dawno złożony i czekałam.....aż do dzisiaj:)
Przyszło pismo z sądu z wyznaczoną sprawą oraz....... zostałam zobowiązana do przedłożenia wszelkich wniosków dowodowych w sprawie celem wykazania roszczenia w terminie 14 dni pod rygorem pominięcia ich w toku dalszego postepowania.
I o co chodzi?Przecież składając pozew dołączyłam kopie wysłanych wezwań do zapłaty,kopie umowy pożyczki?
A czy otrzymam informacje czy pozwany ustosunkował się do pozwu czy mam iść osobiście do sądu i zajrzeć w akta sprawy?

Wszelkich, czyli innych dowodów, jeśli są.

Jeśli pozwany złoży odpowiedź, to ja otrzymasz, a jeśli nie, to sąd wyda wyrok zaoczny i zasądzi lub nie.

Jedynym dowodem udzielenia i otrzymania pożyczki jest umowa którą podpisaliśmy i widziała (jak dawałam pieniądze) jedynie moja siostra,ale nie chce ja w to angażować,bo uważam że umowa wystarczy.
Tylko co w przypadku jeżeli on coś będzie wymyślał?
Czy bede wiedziała czy pozwany odebrał wezwanie czy dopiero jak do sprawy dojdzie?
Zależy mi na tym wcześniej,bo on należy do "szkodliwych" osób i jak się dowie to może mi robić wiele na złość,więc wole się mieć na baczności.

Witam.

Jestem po sprawie i teraz kilka faktów.Ja się stawiłam,zostałam przesłuchana, natomiast pozwany pomimo odebranego wezwania sie nie stawił.
Sędzina po przesłuchaniu mnie stwierdziła ze trzeba dać szanse pozwanemu i wyznaczyła jeszcze jeden termin rozprawy (pomimo ze pozwany został wezwany sądownie i poinformowany pisemnie że jak sie nie stawi wyrok wydadza zaocznie).
Powiedzcie o co w tym chodzi,to co mozna tak sobie bimbac i nie przychodzic a sad bedzie wyznaczał jeszcze terminy?Jestem wkurzona bo myslalam ze bedzie juz to za mna!!

Powrót