Sprawowanie władzy rodzicielskiej

• Autor wątku Autor wątku KibolZeWsi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KibolZeWsi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam , nazywam się Denis i mam 24 lata .
Mam 7 miesięczna córkę z dziewczyna z która już nie jestem , mieszkamy w tym samym mieście , tylko ja na swoim mieszkaniu a dziewczyna na garnku rodziców . Pracuje jako stapler w jednej z tutejszych firm na umowę (stałą) . Mieszkanie mam wynajmowane , dochód tez nie mały . Pytanie brzmi czy mam jakieś szanse odebrać swoje dziecko dziewczynie ? Ponieważ utrudnia mi widywanie się z córka . Wyznaczymy jakiś termin do widzeń to nagle jeździ na baseny , grilluje ogólnie robi wszystko żebym się z córka nie widział , lub tez zamyka mi drzwi przed nosem . Alimentów nie mam przyznanych jeszcze w sądzie nie była . Moja dziewczyna , nie pracuje , nie uczy się , w domu mieszka w 5 osób na 2,5 pokoja , gdzie nawet niema szans rozłożyć łóżeczka dla mojej córki i warunki są kiepskie .
Jeśli ktoś wie jak i czy mam szanse odebrać swoją córkę dziewczynie , to niech odpowie :) z góry dziękuje

A uznales dziecko w USC? Wiesz ze dziecko nie jest tylko jej badz twoje tylko wasze i tym trzeba sie kierowac. Wnies do sadu o ustalenie kontaktow.

Witam tak uznałem , dodam jeszcze ze ojciec dziewczyny nie raz potrafi mi grozić , co tez mam udokumentowane dowodem nagraniowym . Czasami padają słowa typu , masz czas tu być do 22 nie dłużej ( to akurat jest dla mnie zrozumiałe bo jestem u nich w domu , ale lecą tez groźby w moja stronę typu , następnym razem cię zrzucę z schodów lub ze jeśli nie będę płacił pieniędzy na dziecko i na dziewczynę (19)latke to inaczej to załatwi i pożałuje bo odwiedza mnie jego koledzy . Większość mam nagrane dyktafonem na telefonie , dodam iż wszystkie przelewy na konto dziewczyny oraz wszystkie rzeczy dla córki które kupuje są udokumentowane rachunkami które posiadam .
Dodam ze kraj w którym mieszkamy to Niemcy żeby nikt nie myślał ze polska tu prawo działa trochę inaczej z tego co wiem

Samo uznanie nie daje ci praw do dziecka w DE.. jezeli nie podpisaliscie oswiadczenia w Jugendamt wspolna wladza rodzicielska , prawa ma tylko matka

Powrót