Sprowadzenie auta Z Polski do Niemiec.. Pomocy!

• Autor wątku Autor wątku Cobraklb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cobraklb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, chciałbym kupić auto w polsce i sprowadzić je do niemiec..
Moje pytanie polega na tym czy mógłby mi ktoś przedstawić cała procedure krok po krok?
Z góry dziękuje :)

Witaj ja musialam przerejestrowac samochod ktory byl zarejestrowany w polsce na tescia a rejestrowalam go tutaj w niemczech i nie jest to skomplikowane musialam miec aktualny przeglad tzn.TÜV Dekra jesli masz jeszcze stary Brif niemiecki z tego auta nieszkodzi jesli jest przeciety na rogu to go wez bo to ulatwia urzednikom spisywanie danych z auta i poprostu rejestrujesz.Jesli twoje auto nie bylo wyrejestrowane dluzej niz 18miesiecy z niemiec a ma jeszcze aktualny TÜV to nie musisz robic nowego tak bylo w moim przypadku i poprostu idziesz rejestrowac.To jest o wiele mniej skomplikowane niz jak sie robi w druga strone.

"Jesli twoje auto nie bylo wyrejestrowane dluzej niz 18miesiecy z niemiec a ma jeszcze aktualny TÜV to nie musisz robic nowego tak bylo w moim przypadku i poprostu idziesz rejestrowac" - facet chcialby KUPIC samochod w pl wiec NIE BYL na pewno wyrejestrowany z niemiec
wiesz, funkcja kopiuj-wklej to nie droga do pomocy innym i rzadko sprawdza sie w przypadku powielania "madrosci" z innych postow

nurek68 napisał:
"Jesli twoje auto nie bylo wyrejestrowane dluzej niz 18miesiecy z niemiec a ma jeszcze aktualny TÜV to nie musisz robic nowego tak bylo w moim przypadku i poprostu idziesz rejestrowac" - facet chcialby KUPIC samochod w pl wiec NIE BYL na pewno wyrejestrowany z niemiec
wiesz, funkcja kopiuj-wklej to nie droga do pomocy innym i rzadko sprawdza sie w przypadku powielania "madrosci" z innych postow

:D ty dobry jestes:D

Powrót