Sprytne uslugi

• Autor wątku Autor wątku zarii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zarii

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam,
Zakupiłem konto do Netflixa na rok, a po 30 dniach konto przestało dzialac - domyśliłem się, ze był to trial..
Pisząc na maila strony na której została wykupiona usługa - dostałem odpowiedz, iż w regulaminie pogrubiona została informacja na temat zwrotu & reklamacji do 14 dni po wysłaniu danych..

I tu się rodzi pytanie.. czy ta strona sprytnie to wykombinowała, a pieniazki zostały „przepite”?

Skorzystaj z rękojmi i złóż reklamację sprzedawcy.

Czyli ma obowiązek zwrócić pieniadze/dać nowe konto - tak?

Ciężko odpowiedzieć nie znając umowy. Jedno mnie zastanawia, dlaczego kupujesz pakiety nie u źródła, tylko przez pośredników ?

Źródło - około 650zl / rok
Pośrednik - około 180zl / rok
:p

No cóż. Mam nadzieję, że jakieś wnioski na przyszłość się pojawią...

To już wiesz skąd różnica. Posreednik to pewnie jakaś strona na zagranicznym serwerze i firma krzak nie wiadomo skąd...zgadza się?

zarii napisał:
czy ta strona sprytnie to wykombinowała
Tak, przekombinowałeś, jednak już niesprytnie :evil:
Postępuj uczciwie, to Ciebie nie "przekręcą".

Eh, dziękuje za odpowiedzi..
Czyli praktycznie nic w tej sytuacji już nie zrobię, zgadza się?

Wyslij reklamację do firmy od której kupileś usługę.

ivannet napisał:
Wyslij reklamację do firmy od której kupileś usługę.
Firma nie firma :D
W regulaminie mają opisane, iż zwroty & reklamacje do 14 dni od otrzymania danych.. po 30 dniach już nie mam możliwości odzyskania jakichkolwiek pieniędzy, bądź otrzymać nowe konto w momencie, gdy zakupionym produktem było konto na 360dni?

Proszę o upewnienie mnie i kończę temat.

Napisales donich reklamacje czy tylko nas meczysz?

Sprzedawca z Polski - obowiązuje polskie prawo, rękojmia 2 lata (najczęściej).
Firma z innego kraju - sprawdź prawo, obowiązujące w kraju w którym zarejestrował działalność twój sprzedawca. Najczęściej szkoda zachodu.

W regulaminie mogą sobie napisać co chcą. To nie czyni go ważniejszym od obowiązujących przepisów.

Powrót